Transportul public în comun nu este şi gratuit/150 de gălăţeni au fost amendaţi în numai câteva minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii au avut o acţiune în comun cu lucrătorii de la Biroul Control Călători şi Siguranţa Circulaţiei din cadrul Transurb Galaţi cu scopul de a descuraja călătoria fără bilet pe mijloacele de transport. Surprizele nu au întârziat să apară.

Acţiunea a fost organizată în zona Casei Roşii de pe strada Siderurgiştilor unde controlorii au oprit tramvaiele de pe liniile 7 şi 39, dar şi autobuzele de pe liniile 11, 17, 19, 20 şi 22. Jandarmii au verificat peste 150 de persoane care nu au putut prezenta lucrătorilor din cadrul Biroului Control Călători şi Siguranţa Circulaţiei biletele de călătorie.

Controlorii au întocmit astfel 137 de procese verbale constatare care dacă nu sunt plătite în 48 de ore vor fi transformate în procese verbale de contravenţie în valoare de 100 de lei, alte 15 persoane care nu au putut prezenta legitimaţia de călătorie au plătit pe loc suprataxa de 25 de lei.

„Jandarmii au acţionat în sprijinul lucrătorilor Transurb pentru a descuraja orice manifestare care aducea atingere ordinii publice dar şi siguranţei controlorilor de la Biroul Control Călători şi Siguranţa Circulaţiei”, spune Costin Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

În anul 2011 au mai fost organizate şapte astfel de acţiuni în zonele Mondial şi General, două dintre acestea vizând chiar cursele convenţie Mittal, unde au fost descoperite 150 de persoane care nu deţineau legitimaţie Mittal, deci călătorind ilegal. Acestor persoane li s-au întocmit procese verbale de constatare, din care 38 din cei prinşi în neregulă au plătit pe loc cei 25 de lei. Procesele verbale de constatare aplicate în urma acţiunilor desfăşurate în comun de Transurb şi Jandarmeria Galaţi în primele 4 luni ale anului 2011 au fost de  938, din care 132 au fost achitate de contravenienţi pe loc.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite