Galaţi: Transportul de persoane, paralizat pe rutele interjudeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Transportul  de persoane, paralizat pe rutele interjudeţene
Galaţi: Transportul de persoane, paralizat pe rutele interjudeţene

Începând cu data de 15 octombrie, transportatorii nu vor mai asigura nici măcar legătura dintre  municipiile  Galaţi şi  Brăila, deoarece nu le-au fost decontate subvenţiile pentru  gratuitatea de care beneficiază pensionarii  şi veteranii de război.

Discuţiile purtate, în urmă cu câteva zile, de Federaţia Operatorilor de Transport Rutier (FORT) şi mai mulţi oficiali ai Ministerului Transporturilor pe marginea achitării sumelor restante către transportatorii interjudeţeni nu au condus la nici un rezultat.

 „Ni s-a spus că ar exista ceva bani, dar că ministrul Berceanu îi va da la CFR. De luni de zile, sunt restanţe către transportatori, iar în aceste condiţii, când nu ştii când îţi vei primi banii, nu poţi face altceva decât să protestezi”, ne-a declarat preşedintele FORT Galaţi, Gheorghe Dumitru. Operatorii de transport gălăţeni au stabilit ca, începând din data de 15 octombrie 2009, să nu mai efectueze curse pe traseele interjudeţene.

Călătorii vor avea cel mai mult de suferit

De data aceasta, transportatorii sunt decişi să se ţină de cuvânt. Anterior, au mai ameninţat de câteva ori, dar au renunţat la protest după ce Ministerul Transporturilor le-a plătit o parte din sumele restante.

La Galaţi, sumele datorate operatorilor de transport gălăţeni pentru călătoriile efectuate gratuit de către pensionari şi veteranii de război variază între câteva mii şi câteva zeci de mii de lei. În mod normal, subvenţia acordată de Ministerul Transporturilor nu ar fi contat foarte mult, dar, în actualul context economic, transportatorii nu concep să nu-şi primească banii. În acest război al nervilor, purtat între autorităţi şi operatori, cei mai afectaţi vor fi călătorii.

Dacă transportul interjudeţean de persoane va fi blocat, navetiştii vor fi nevoiţi să caute alte soluţii pentru a putea ajunge la serviciu în timp util.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite