Transportatorii se pregătesc să blocheze oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi lideri ai COTAR Galaţi, hotărâţi să nu renunţe la proteste. Foto: Bogdan Nistor
Cei doi lideri ai COTAR Galaţi, hotărâţi să nu renunţe la proteste. Foto: Bogdan Nistor

Forma de protest pe care au ales-o va paraliza efectiv oraşul afectând în mod special serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă

Nici nu s-a înfiinţat bine la Galaţi, că s-a şi pus pe treabă! Este vorba despre Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), filiala Galaţi, care pregăteşte un amplu protest care va avea loc peste doar câteva zile.

"Acţiunea noastră, care va avea loc cel mai probabil pe 24 martie, începând cu ora 11.00, se înscrie într-un calendar naţional şi sancţionează indiferenţa cu care suntem trataţi de autorităţi. Le-am semnalat de sute de ori dezordinea legislativă, care duce la un haos total în transportul rutier. Le-am propus guvernanţilor o lege unică a transporturilor, dar nu ne-au luat în considerare", spune vicepreşedintele COTAR Galaţi, Dinu Cojocaru.

La rândul lui, preşedintele Confederaţiei, Silviu Cârlan, a sesizat pirateria din transporturi, care pune în pericol, pe deoparte siguranţa călătorilor, iar pe de altă parte, restrânge veniturile celor care muncesc cu acte în regulă, în acest sector de activitate.

"Ne gândim foarte serios cum vom organiza acest convoi, lung de peste trei km, alcăzuit dincel puţin 200 de maşini, în condiţiile în care şi aşa traficul din oraş este aproape paralizat. Nu vrem să stânjenim traficul, dar nici nu ne putem lăsa călcaţi în picioare de către guvernanţi, prin atitudinea lor sfidătoare", a concluzionat Silviu Cârlan.

În atare situaţie, de ce nu s-a ales o altă formă de protest ?

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite