EXCLUSIV Transportatorii din Galaţi acuză: „Suntem trataţi ca nişte infractori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii de maxi-taxi doresc suplimentarea numărului de microbuze pe trasee pentru a se salva de la faliment, Foto Adevărul
Proprietarii de maxi-taxi doresc suplimentarea numărului de microbuze pe trasee pentru a se salva de la faliment, Foto Adevărul

Proprietarii de microbuze din municipiul Galaţi sunt nemulţumiţi că hotărârea de Consiliu Local prin care s-a aprobat majorarea tarifelor pentru transportul în comun, de la un leu, la 1,5 lei, nu este pusă în aplicare, chiar dacă documentul a fost aprobat de Consiul Local.

CITIŢI ŞI:   Veste bună pentru gălăţeni. Biletele de maxi taxi şi Transurb nu se mai scumpesc

Există o întreagă polemică legată de numărul consilierilor locali care ar fi trebuit să valideze prin vot hotărârea  astfel încât aceasta să poată fi pusă în aplicare.

După ce s-a votat, Primăria Galaţi a susţinut, prin reprezentanţii săi, că era necesar ca hotărârea să fie adoptată cu jumătate plus unu din numărul aleşilor locali, adică 14 consilieri, şi nu cu votul majorităţii prezente la şedinţa de Consiliu Local, care a fost de 13 consilieri.

„Noi vom înainta hotărârea spre aprobare prefectului, dar cu nişte puncte de vedere. Legea spune jumătate plus unu din consilierii locali, ori se ştie cum s-a adoptat hotărârea. Nu putem să trecem cu vederea acest aspect pentru că hotărârea ar putea fi ulterior atacată pe motiv de nelegalitate”, ne-a declarat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul municipiului Galaţi.

Transportatorii privaţi susţin că nu mai pot aştepta pentru că sunt în pragul falimentului. „Preţul biletului nu a mai crescut din 2004, dar motorina s-a scumpit de două ori. Avem cinci maşini cumpărate în leasing şi lunar trebuie să plătim rate de 12.500 de lei”, ne-a declarat Marcel Gherman (42 de ani), asociat la operatorul de transport privat Transcris.

„Suntem trataţi ca nişte infractori. Nu dorim decât ca hotărârea care s-a aprobat să fie pusă în aplicare”, susţine Cristina Chicoş (37 de ani), asociat la acelaşi operator de transport.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite