Traian Igaş: "Alegerea primarilor din primul tur, un pas înainte pentru administraţia locală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiai şi Internelor, Traian Igaş, a anunţat, marţi, la Galaţi, că salută votul dat în Camera Deputaţilor pe un proiect de lege referitor la alegerea primarilor din primul tur de scrutin, precizând că în acest fel se vor face economii importante la bugetul de stat.

"Vreau să salut pe colegii din Camera Deputaţilor pentru votul pe care l-au dat pe acel proiect de lege în ce priveşte alegerea primarilor din primul tur de scrutin. Cred că este un pas înainte pentru administraţia publică locală", a declarat Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, transmite  MEDIAFAX.

Acesta a mai spus că banii astfel economisiţi pot fi utilizaţi în alte scopuri, investiţiile în infrastructură fiind cele mai importante în acest moment.

"Orice ban economisit este binevenit şi avem ce să facem cu el. Dar în primul rând trebuie să ne îndreptăm privirea spre infrastructură şi investiţii. Toate rezervele trebuie orinentate spre investiţii şi este vorba despre investiţii mari atunci când vorbim despre modernizarea infrastructurii", a susţinut Igaş.

Ministrul nu a putut însă face o estimare a sumelor ce ar putea fi astfel economisite, susţinând că acest lucru implică mai multe aspecte şi că nu se pot face calcule precise.

Legea privind alegerea primarilor într-un tur de scrutin a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, care este forul decizional, cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Potrivit legii adoptate, primarii vor fi aleşi într-un tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite