Traficanţii de lingouri de aluminiu din combinatul siderurgic vor fi judecaţi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre persoanele cercetate în cauză se numără şi un consilier local din Slatina, pe nume Marian Gubandru.Doar patru dintre cei 11 membri ai reţelei infracţionale descoperite la Galaţi au fost trimişi în arest. Ceilalţi nu pot părăsi ţara.

Tribunalul Galaţi a luat decizia de a nu emite mandate de arestare preventivă decât pentru patru dintre cele 11 persoane cercetate în cazul traficului cu lingouri de aluminiu de la ArcelorMittal.

Ancheta a fost finalizată după şapte luni de supraveghere realizată de poliţiştii gălăţeni de la Investigaţii Criminale împreună cu Serviciul pentru Intervenţii Rapide şi Jandarmeria Slatina.

Aceaşi faptă, măsuri diferite

După gratii au ajuns doar Cătălin Solomon, Constantin Gheorghiu, Marian Vlad şi Mihai Filip Cristian, în timp ce ceilalţi şapte suspecţi au primit interdicţia de a nu părăsi ţara.

Printre persoanele cercetate se află şi un consilier local din Slatina, Marin Gubandru, care este acuzat că a făcut trafic cu lingouri de aluminiu folosite în procesul de producţie de pe platforma siderurgică şi a emis avize false de însoţire şi cântărire a mărfii.

Alesul local este cunoscut ca un prosper om de afaceri în judeţul Olt, ocupând în trecut funcţia de director al Administratiei Financiare Olt. Este fratele fostului preşedinte al PSD Buzău, Aurel Gubandru.

Marin Gubandru deţine policlinica „Hellios" din Slatina, dar este şi proprietarul unei topitorii de aluminiu.

Prejudiciul cauzat combinatului de la Galaţi este estimat (deocamdată) la 250.000 de lei, dar poliţiştii nu au aflat nici până acum unde au ajuns banii.

Din reţeaua de traficanţi făceau parte doi gestionari şi un inginer de pe platformă, care ţineau legătura cu trei administratori ai unor firme de transport din Slatina şi doi delegaţi ai unor societăţi din aceeaşi localitate.

Cei 11 sunt acuzaţi de delapidare cu consecinţe deosebit de grave după ce au efectuat o serie de achiziţii fictive de lingouri din aluminiu.

Cerere respinsă

„Am cerut arestarea în cazul a alţi patru dintre făptuitori, dar instanţa ne-a respins solicitarea", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Liliana Constanda.

Cei patru vizaţi - Daniel Bărbuia, Marius Lăchescu, Leonida Călin şi Iulian Feraru - vor fi astfel judecaţi în libertate, în timp ce un alt suspect în cazul contrabandei cu lingouri de aluminiu a primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite