Traficanţi de droguri condamnaţi la 22 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei gălăţeni au fost prinşi în flagrant când încercau să vândă cocaină adusă din Spania la un preţ de 50 de euro gramul.Tribunalul Galaţi a confiscat de la traficanţi 11.100 euro şi 3.160 de lei obţinuţi din vânzarea de droguri.

DIICOT Galaţi a destructurat o reţea de traficanţi internaţionali de droguri, care zilele trecute au fost şi condamnaţi de Tribunal. Capul "afacerii" era Gheorghe Dulgheru, care distribuia cocaina la consumatorii din Galaţi.

Intermediar era Marcel Halunga, care a acceptat să plece în Spania cu scopul de a cumpăra 50 de grame de cocaină la preţul de 50 de euro gramul. Poliţiştii au aflat de întreaga operaţiune, iar pe patru iunie 2010 au organizat un flagrant, surprinzându-l pe dealer cu o doză de cocaină asupra lui.

Ulterior, la locuinţa lui Dulgheru s-au descoperit alte 13 doze de cocaină, iar anchetatorii au aflat că traficul de droguri se derula şi printr-un restaurant din Galaţi. Procurorii au ridicat de la gălăţean şi 11.100 de euro, bani obţinuţi din vânzarea de cocaină. Cei doi gălăţeni au avut şi un complice, Cristinel Gheorghe Dicianu, faţă de care judecătorii au luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Judecătorii i-au condamnat zilele trecute pe traficanţi la pedepse grele. George Dulgheru şi Marcel Halunga au primit şapte ani de închisoare pentru instigare la introducerea în ţară a drogurilor de mare risc şi şase ani de închisoare pentru procurare, deţinere şi comercializare de droguri de mare risc.

În final, ambii vor sta după gratii câte opt ani după ce judecătorii le-au aplicat şi un spor de un an închisoare la pedeapsa cea mai grea. George Cristinel Dicianu a primit şase ani de închisoare pentru deţinere, distribuire şi comercializare a drogurilor de mare risc.

"Dispune confiscarea în folosul statului a sumei de 11100 de euro, ridicată de la inculpatul Dulgheru George în faza de urmărire penală", ne-a declarat judecătorul Florin Meleacă, judecător la Tribunalul Galaţi.

Instanţa a confiscat şi aproape 10 grame de cocaină ridicate de la George Dulgheru şi Marcel Halunga, care vor fi distruse.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite