Traficanţi de droguri, prinşi în flagrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei ample acţiuni organizate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi DIICOT, cei doi traficanţi, un italian şi o româncă, au fost arestaţi în plină stradă. Drogurile erau aduse din Italia şi urmau să fie vândute în Galaţi cu suma de 40 de lei pe gram

Ionela Bratu, o gălăţeancă în vârstă de 23 de ani şi concubinul surorii ei, un italian în vârstă de 42 de ani, Salvatore Melito, au reuşit să pună pe picioare o afacere foarte profitabilă bazată pe traficul de droguri. Italianul cumpăra drogurile din ţara sa, după care venea în România, cu marfa asupra lui şi o scotea la vânzare cu ajutorul Ionelei Bratu, clienţii fiindu-le consumatori din Galaţi.

Poliţiştii au intrat pe fir în urmă cu mai bine de o lună de zile şi de atunci, cei doi traficanţi au fost urmăriţi pas, cu pas, până în momentul în care a fost organizat flagrantul, luni după-amiază, aceştia având asupra lor 400 de grame de haşiş. Întreaga cantitate de droguri urma să fie vândută unui consumator cu suma de 3.500 de euro.

„Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de droguri, în ziua de 24 mai 2010, în jurul orei 13.00, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Galaţi, i-au prins în flagrant pe cei doi traficanţi, care încercau să comercializeze cantitatea de 400 grame haşiş, cu suma de 3500 euro", a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

În momentul de faţă, cei doi se află după gratii, în arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

„Procurorii DIICOT au dispus reţinerea acestora pe bază de ordonanţă, iar în ziua de 25 mai 2010, Tribunalul Galaţi a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc", a mai spus Cristina Tatulici, purtător de cuvânt IJP Galaţi.

Liceeni traficanţi

În urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, o altă reţea de traficanţi de droguri a fost arestată de către poliţiştii gălăţeni. Interesant în acest caz este faptul că întreaga grupare era formată din liceeni, capul reţelei fiind Dragoş Tânjeală, elev în clasa a XII- a la Liceul Dunărea Galaţi.

Pe lângă acesta, au mai fost arestaţi încă patru tineri, Bogdan S., de 16 ani, Florin Palade, de 19 ani, Mihai Mihu, de 19 ani şi Iulian Radu, de 21 ani. Aceştia vindeau canabis, marijuana şi Magic (prafuri).

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite