Trafic cu ţigări prin punctele de frontieră din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Oancea
Vama Oancea

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctele de Trecere a Frontierei Oancea şi Galaţi-Rutier au descoperit asupra unor cetăţeni greci, ucraineni şi moldoveni, în bagajele personale, cantitatea de 550 pachete cu ţigări. Inspectorii vamali au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, iar două persoane au fost sancţionate contravenţional şi li s-au anulat permisele de mic tr

Ieri, la ora 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-au prezentat pentru a intra în ţară trei cetăţeni greci şi doi ucraineni, care circulau ca pasageri într-un autocar înmatriculat în Rusia ce efectua o cursa regulata Republica Moldova-Grecia.

La controlul de frontieră, cele cinci persoane, având vârste cuprinse între 35 şi 54 ani, au declarat echipei comune de control, formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră, că deţin în bagajele personale cantitatea totală de 380 pachete ţigări de diferite mărci cu timbru Republica Moldova.
Persoanele în cauză au abandonat ţigările, iar inspectorii vamali au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări în valoare de peste 1.600 lei.


„În data de 09.02.2011, ora 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galati Rutier, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră la intrarea în ţară, două persoane din Republica Moldova, S. Alexandru în vârsta de 25 ani şi P. Elena în vârstă de 62 ani, care călătoreau într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova", se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

La controlul de frontieră, lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră au efectuat un control amanunţit în urma căruia au descoperit ascunsă cantitatea de 170 pachete de ţigări, diferite mărci, cu timbru Republica Moldova.

Inspectorii vamali au ridicat în vederea confiscării ţigările în valoare de peste 400 lei şi au sancţionat contravenţional persoanele în cauză cu amenda de 5.000 lei, respectiv 1 500 lei, iar poliţiştii de frontieră au anulat permisele de mic trafic ale cetăţenilor din Republica Moldova.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite