„Tot nu am aflat de ce a murit soţia mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nou născutul se află în grija bunicii Foto Liviu Ghinea
Nou născutul se află în grija bunicii Foto Liviu Ghinea

Soţul Fănicăi Costea, gravida care a decedat în maternitate la scurt timp după ce a născut aşteaptă încă adevărul. Doi copii au rămas fără mamă, nou-născutul şi frăţiorul său de şase ani, care nu înţelege de ce nu mai vine „mami".

După o lună şi jumătate de când Fănica Costea s-a stins chiar lângă medici, la câteva minute după naşterea unui copil perfect sănătos, familia îndurerată încă mai aşteaptă un răspuns de la autorităţile sanitare, în legătură cu cauza nefericitului eveniment.

Soţului Fănicăi, Marian Costea, nu i-a mai rămas decât să-şi crească singur cei doi copii şi să facă tot posibilul să nu le lipsească nimic, cel puţin din punct de vedere material

„Nu am aflat nimic după atâta timp şi încep să am îndoieli că se va mai face ceva în privinţa asta", ne-a declarat Marian Costea.

Copilul cel mare, de şase ani, trece printr-o perioadă foarte grea. Încearcă să îndure dorul chinuitor de mamă ajutat de copiii de la bloc şi de colegii de grădiniţă.

„El se joacă cu prietenii săi, îl mai ajută copii la grădiniţă. Suferă, dar nu arată. Eu însă îi simt apăsarea din suflet. Îi este foarte greu, căci e mic", ne-a mai spus Marian Costea.

Taxa descurajantă

3500 de lei este suma pe care a trebuit să o scoată din buzunar Marian Costea, doar pentru întrunirea Comisiei de malpraxism (ai cărei membri sunt stipendiaţi cu o parte din aceşti bani) .

Nu i-a fost uşor să plătească oneroasa taxă, mai ales după cheltuielile de înmormântare şi în condiţiile în care are o situaţie financiară modestă.

„Soţul pacientei decedate a înregistrat la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică o sesizare. Comisia de malpraxis, de la nivelul Direcţiei de Sănătate, a început anchetarea cazului. Taxa, în valoare de 3.500 de lei, se plăteşte pentru ca experţii să analizeze cele întâmplate", a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Ancheta, evident de durată

Preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi este de părere că ancheta va mai dura, iar în ceea ce priveşte sancţionarea celor vinovaţi, aceştia riscă, teoretic, cel mult ridicarea dreptului de a profesa.

„Nu s-a soluţionat cazul încă. Au fost trimise probe la nişte profesori renumiţi din ţară şi se aşteaptă rezultatul expertizei medico-legale. Poate dura şi un an de zile până când va veni un rezultat. Avem un regulament şi, în funcţie de ceea ce se va stabili, cei responsabili pentru moartea pacientei pot primi diferite pedepse, între care cea mai severă este ridicarea dreptului de a profesa", a declarat Dumitru Cristea, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite