Vezi care sunt cele mai bune cinci licee din Galaţi. Vezi aici cine se califică pentru liceele de top din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii de a VIII-a din Republica Moldova se pot înscrie la un liceu ieşean (Foto Arhivă)
Absolvenţii de a VIII-a din Republica Moldova se pot înscrie la un liceu ieşean (Foto Arhivă)

Au scăpat de examenele naționale, dar emoțiile continuă. Tinerii liceeni completează îna ceste zile, fișele de înscriere la licee. Cei mai sârguincioși elevi au ocazia de a studia la liceul pe care și-l doresc, în timp ce tinerii cu note mai mici, aleg din locurile rămase. Vezi cine se califică pentru cele mai pretențioase licee.

Tinerii absolvenți de gimnaziu completează în aceste zile fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Media de la Evaluările Naționale, dar și media finală pe anii din gimnaziu îi califică pe tineri la liceele pentru care optează.

AFLĂ AICI TOPUL NOTELOR PE JUDEŢ

Clasamentul a fost realizat în funcţie de mediile de admitere din anii precedenţi


Primul loc al "Top 5" este ocupat, fără nicio îndoială - de Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri". În 2008, ultima medie la admiterea computerizată a fost 9.21, la profilul uman - ştiinţe sociale, iar în 2009 aceasta a fost 9.17.


Calitatea liceului este dată şi de celelate profiluri, şi ne referim aici la matematică-informatică în limba engleză, unde ultuima notă la admitere a fost 9.74, dar şi la ştiinţele naturii, acolo unde ultimul admis a avut 9.42.


„Având în vedere faptul că în ultimii ani am avut rezultate bune şi foarte bune la concursurile naţionale şi internaţionale, este firesc ca gălăţenii să viseze să-şi înscrie copiii la noi. În aceste condiţii, între 18 şi 25% dintre elevii noştri din anii terminali primesc anual burse la universităţi din străinătate", spune directorul Colegiului, Vasile Ciuchină.
Ultimul exemplu este cel al Alexandrei Coclează, fostă elevă la CNVA, care a primit de la Yale University o bursă anuală de 47.000 de dolari.


Locul secund este ocupat de Colegiul Naţional „Costache Negri" - Liceul Pedagogic cum mai este el cunoscut. Ultima medie la admiterea din 2009 a fost la profilul Filologie - 8.86, iar 2008 a fost de 8.52.


„Este foarte greu să zdruncini de pe poziţia de lider CNVA-ul, dar ne mândrim şi noi că anual îl învingem la matematică. Şi asta datorită colectivului de cadre didactice, care nu se axează doar pe urmărirea performanţei, ci urmăreşte în acelaşi timp şi valoriaficarea potenţialului individual al fiecărui elev", spune Mitică Dudău, profesor de matematică la „Pedagogic".


Colegiul „Costache Negri" este singurul din oraş care are profilul învăţători-educatori.


Podiumul este completat de Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu". Diferenţa dintre „Pedagogic" şi CNMK la ultima medie de admitere este foarte mică - doar 5 sutimi, ca să nu mai vorbim de faptul că şi la profiluri liceele sunt aproximativ asemănătoare. În 2008, ultima medie de admitere la Filologie a fost 8.23.


Locul al patrulea este ocupat de un alt colegiu de tradiţie din Galaţi: Cuza! Şi aici, ultima medie de admitere la Filologie a fost anul trecut destul de mare: 8.31.
„Atracţia noastră este fără îndoială clasele de filologie binlingve. bsolvenţii dau Bacalaureatul bilingv şi acced foarte uşor apoi la universităţi francofone din Franţa, Belgia sau Elveţia", spune directorul Colegiului „Cuza", Gabriel Enache.


Mai mult, Colegiul „Cuza" se poate mândri cu cel mai bun an în materie de premii: 14 la olimpiadele naţionale. Şi echipa didactică este una performantă, formată din profesori cu experienţă dar şi tineri care s-au remarcat.


Locul al cincilea în clasament este ocupat de Liceul Teoretic „Emil Racoviţă", acolo unde ultima medie la admiterea de anul trecut a fost 8.30 la profilul Ştiinţele Naturii.


Concurează şi la gimnaziu!


Colegiul Pedagogic şi Colegiul Naţional „Al. I. Cuza" sunt la mare căutare şi la capitolul elevi de gimnaziu. Pedagogicul de pildă, scoate anual la concurs doar două clase întâi, care se ocupă în doar câteva minute! Şi Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" scoate anual la concurs câteva clase de gimnaziu, cei mai mulţi adunaţi de pe la şcolile de renume din Galaţi, cum ar fi Şcoala 29, Şcoala 25 sau Şcoala 28. De multe ori, elevii din gimnaziu au continuitate până la terminarea ciclului liceal în unităţile şcolare în care s-au înscris.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite