Galaţi: EXCLUSIVITATE: Topul IMM-urilor gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: EXCLUSIVITATE: Topul IMM-urilor gălăţene
Galaţi: EXCLUSIVITATE: Topul IMM-urilor gălăţene

Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi a dat publicităţii, astăzi, clasamentul celor mai profitabile o sută de firme din judeţ. Ca în fiecare an, IMM-urile gălăţene şi-au întocmit clasamentele în funcţie de performanţele economice pe 2008.

Ca de obicei, topul este realizat pe patru mari categorii: microîntreprinderi (0-9 salariaţi), întreprinderi  mici (10-49 salariaţi), întreprinderi mijlocii (50-249 salariaţi) şi întreprinderi mari (peste 250 salariaţi).

După câte ne-a spus Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi, anul acesta a fost introdusă în premieră o a cincea categorie (asupra căreia vom reveni în ediţiile viitoare): firmele nou-înfiinţate, dar care au făcut profit consistent.


De altfel, profitul este criteriul de bază „Am ales acest criteriu pentru că, la urma-urmelor, pentru asta muncesc întreprinzătorii: pentru profit”, ne-a declarat Marian Filimon.


Trebuie remarcat faptul că firmele care au datoriile mai mari de 10% din cifra de afaceri către bugetele publice au fost eliminate.

Topul nu va rămâne o simplă statistică. El va fi un instrument de bază pentru o festivitate de premiere (la nivel naţional), ce va avea loc la Palatul Parlamentului, pe 6 noiembrie, la care vor participa peste 1.500 de invitaţi, printre care şi Preşedintele ţării.

Până atunci, însă, trebuie urmată o procedură. După ce PIMM dă publicităţii datele, timp de două săptămâni se aşteaptă contestaţiile din partea instituţiilor deconcertate, a întreprinzătorilor sau altor persoane interesate. Apoi, situaţia este comunicată la Bucureşti şi se decid clasamentele naţionale şi premiile speciale.

În spatele acestor cifre se află o muncă titanică, mari eforturi financiare, zeci de mii de oameni. Trebuie să ţinem cont că vremurile sunt grele şi că a fi întreprinzător este acum un semn de mare curaj”, ne-a declarat, în exclusivitate, Marian Filimon.


Schimbări mari faţă de anul 2007


La categoria microîntreprinderi, numai opt din firmele din topul din 2007 au supravieţuit şi în 2008. De remarcat că Den Breejen Investments SRL, anul trecut pe locul III, este acum pe locul I. Oron International SRL a sărit de pe IV pe II.

La întreprinderi mici, doar patru societăţii au mai rămas în topul de 20! Au intrat în clasament: Agroport SA (primul loc), Lubrimet SRL (care de la microîntreprinderi anul trecut), T.O. Pietricica SRL, Dutch Marine Trading Design SA, Pentagon SRL, Kamina SRL, D.S. Tofan SRL, Five of Kings SRL, Belmini Impex SRL, Darmondo SRL şi Figran SRL.

La întreprinderi mijlocii, au rămas în top, faţă de 2007, opt societăţi. Este de remarcat saltul firmei Arcada Company SRL, de pe locul IV pe locul I. Intrări: Ship Design SRL, Retec SA, Navrom Bac SRL, Almera International, Ekeels Romania SRL, S.F. Tex SA şi Vega Company.

La întreprinderi mari, suprinzător (teoretic este este categoria cea mai stabilă), doar şapte societăţi comerciale au mai rămas în top. În schimb, liderul din 2007 – ArcelorMittal - a rămas pe primul loc.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite