Topul celor mai enervante semafoare din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ajutorul şoferilor din Galaţi, reporterii „Adevărul de Seară" au întocmit un top al celor mai enervante şi inutile semafoare din oraş.

Pe primul loc se află semaforul de la Patinoar, deoarece culoarea roşie ţine 70 de secunde, iar cea verde 16 secunde.


Circulaţia în municipiul Galaţi a devenit un coşmar din cauza lucrărilor ISPA, iar la acest lucru contribuie şi o serie de semafoare ce scot peri albi şoferilor.

Indiferent că suntem şoferi auto sau simpli pietoni, zi de zi ne expunem la situaţii cel puţin neplăcute din cauza unor semafoare, care fie sunt periculoase, fie inutile.


Te prinde roşu în intersecţie


De departe, cel mai iritant semafor din oraşul Galaţi este amplasat la patinoarul din urbea noastră. Culoare roşie ţine 70 de secunde iar cea verde doar 16 secunde, timp în care trec maxim trei-patru maşini.


Aşa se face că de dimineaţa până seara la semaforul cu pricina se formează cozi de minim 15 maşini, iar pentru ca tacâmul să fie complet, unii şoferi cu „iniţiativă" blochează şi prima bandă, în dorinţa de a nu mai sta la semafor. Este inutil să vă spunem ce este la gura şoferilor.


Alt semafor, altă bătaie de cap. La montarea semaforului amplasat în zona autobazei Transurb nu s-a ţinut cont de un lucru. Pentru ca şoferii care fac dreapta, spre drumul de centură, să îşi poată vedea de drum, ceilalţi participanţi la trafic trebuie să aştepte culoarea verde a semaforului pe linia de tramvai.


„Pe drumul de centură, la benzinăria Lukoil, semaforul abia pus în funcţiune a luat-o razna. Verdele durează doar 15 secunde, iar roşul 75 de secunde. Nu se poate circula normal", ne-a spus Cristi Vintilă, un alt şofer.


Alt semafor care funcţionează anapoda este cel din Bariera Traian (Spitalul de Boli Infecţioase): „Semaforul merge trei zile pe săptămână, în rest Dumnezeu cu mila. Nervi, blocaje în trafic, un adevărat haos. În zonă circulă şi foarte multe tiruri, iar faptul că semafoarele nu funcţionează 24 din 24 de ore este un lucru foarte grav", ne-a spus Răzvan Pandelache, şofer.


Semafoare inutile


Un exemplu de semafor inutil este cel de la Spitalul Judeţean (Mc Donalds), cel puţin acum, când nu se circulă de pe strada Frunzei (doar tramvaiele merg). Argumentul: datorită restricţiilor de pe Faleza (şi pe la Uzina de Apă), semaforul au fost lăsat pe galben intermitent în ultimele zile, iar circulaţia a fost mult mai fluidă pe strada Brăilei. Situaţie identică şi în celălalt capăt al străzii Frunzei, la intersecţia cu Prelungirea Brăilei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite