Galaţi: Mâine începe la Galaţi Târgul de Toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Mâine începe la Galaţi Târgul de Toamnă
Galaţi: Mâine începe la Galaţi Târgul de Toamnă

A opta ediţie a expoziţiei de produse şi utilaje agricole va fi caracterizată printr-o înghesuială mai mare decât în anii precedenţi Producătorii agricoli îşi vor vinde marfa „umăr, la umăr”, iar vizitatorii trebuie să îndure mirosul înecăcios de fum provenit de la grătare

Din punct de vedere al organizării, ediţia din acest an  a Târgului de toamnă poate fi considerată deopotrivă un succes, dar şi un eşec din punct de vedere al organizării.

Succes deoarece şi-au anunţat participarea 134 de fermieri din diverse sectoare agricole, spre deosebire de anul trecut când au fost aproximativ 120 de producători. Eşec, întrucât nu s-au găsit soluţii prea bune pentru ca agricultorii să îşi poată vinde marfa în mod civilizat, în perimetrul pieţei.

În perioada târgului (2-4 octombrie), comercianţii din Piaţa Centrală vor fi mutaţi pe o platformă amenajată în vecinătatea halei, dar spaţiul nu va fi suficient pentru sutele de producători agricoli care şi-au anunţat participarea. Organizatorii vor folosi pentru expoziţia agricolă şi parcarea, ceea ce înseamnă că gălăţenii trebuie să-şi lase maşinile pe unde pot şi apoi să meargă câteva sute de metri pe jos pentru a ajunge la piaţă.

Expozanţii şi vizitatorii trebuie să se lupte şi cu fumul şi mirosul înecăcios de mici şi peşte după ce autorităţile nu au reuşit să îi mute pe comercianţii care deţin grătarele.

 „Nu am putut să-i mutăm din piaţă. Vreau să vă spun că anul trecut a avut şi Direcţia Agricolă un stand, iar angajaţii noştri au fost afumaţi la propriu pe toată perioada târgului. Trebuia să se facă o delimitare mai clară între cei cu grătarele, şi expozanţi”, ne-a declarat directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, Alexandru Sântion.

Preţuri de producător şi nu prea

image


Consolarea gălăţenilor ar fi preţurile de producător cu care fermierii au promis că-şi vor vinde produsele agricole. Nu există totuşi certitudini în această privinţă, ţinând cont că unii producători vin de la distanţe foarte mari, iar cheltuielile cu transportul nu le permit să fie prea generoşi.

Impresionează însă varietatea de sectoare agricole, care va fi reprezentată în acest an la Târgul de Toamnă. Pe lângă producătorii consacraţi de lactate, panificaţie, produse din carne, vin şi bere, vor fi prezenţi la eveniment şi foarte mulţi comercianţi de utilaje agricole, apicultori şi columbofili.

Spre deosebire de anii trecuţi, când era o adevărată „inundaţie” de oficiali prezenţi la Târgul de Toamnă, în frunte cu ministrul Agriculturii, în 2009 nici un reprezentant al ministerului de resort nu şi-a anunţat participarea la expoziţia agricolă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite