Titularizare 2010/ Mulţi înscrişi, puţine locuri, ca de obicei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 1.757 de profesori s-au înscris la concursul de titularizare care va avea loc în acest an pe 14 iulie. Concurenţa cea mai mare este în acest an la Limba română, acolo unde „se bat” 180 de candidaţi pe 13 posturi.

Concurenţă mare este şi la educatori şi la învăţători, acolo unde în total sunt 164 de candidaţi pe 46 de locuri. Urmează, în top, Matematica, unde şi-au depus dosarele 108 specialiştipentru doar 40 de posturi.

Chiar dacă bătălia pe locurile titularizabile din acest an este mare, toţi concurenţii ştiu că 80% dintre locuri sunt în mediul rural. Mai mult, ponderea o reprezintă catedrele din satele îndepărtate, unde se ajunge greu în regim de navetă.

„Lucrurile stau cam aşa: candidaţii ştiu foarte bine că locurile sunt în satele uitate de lume, dar obţin postul titularizabil după care cer detaşarea în interes de serviciu, iar postul acela tot de un suplinitor urmează să fie acoperit”
, spune inspectorul şcolar adjunct, Onuţ Atanasiu.

Printre cei care şi-au depus dosarele pentru titularizarea din acest an sunt şi aproape 60 de candidaţi cu diplome „Spiru Haret”. Fiecare diplomă va fi atent analizată astfel încât să nu se mai ajungă în situaţia de anul trecut în care au fost titularizaţi oameni cu diplome nerecunoscute.

Candidaţii care vor obţine note peste şapte, dar nu vor mai prinde locuri, rămân pe liste de aşteptare pentru împărţirea posturilor de anul viitor.

Concursul de pe data de 14 iulie se va desfăşura în cele două centre în care s-au înscris candidaţii, adică la Colegiul Naţional „Costache Negri” şi la Grupul Şcolar Industrial de Marină.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite