Tinerii electori din Galaţi: “Eu de ce să votez?!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva zile - mai exact pe 3 februarie - întregul mapamond a sărbătorit Ziua Alegerilor, prilej cu care Autoritatea Electorală Permanentă a organizat o întâlnire cu elevii Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri"

Din păcate, degeaba s-au chinuit cei doi reprezentanţi din Galaţi ai Autorităţii să le explice liceenilor cum este cu votarea pentru că dezinteresul a fost maxim.

De altfel, acest lucru s-a putut constata chiar din rezultatele unui mic sondaj de opinie realizat printre elevi. Cei mai mulţi au răspuns că nu sunt interesaţi deloc de viaţa politică din România, de alegeri sau de campanii electorale.

Nimeni nu se uită la emisiuni politice, nimeni nu citeşte comentarii politice şi, ceea ce este cel mai grav, mulţi tineri nu ar veni duminica viitoare la vot, asta în cazul în care s-ar organiza un scrutin.

Fuga afară

Cei mai mulţi tineri au ţinut să preizeze că afirmaţia potrivit căreia „indiferent cine câştigă alegerile, lucrurile nu se schimbă" este perfect adevărată, unii chiar adăugând ironic că „chiar devin mai naşpa"!

Nici întâlnirea de la CNVA nu a fost concepută aşa cum trebuie, simpla prezentare a legilor electorale din România sub forma unui monolog fiind pentru liceeni extrem de plictisitoare.

„Noi nu aveam cu să o facem această întâlnire mai interactivă pentru că nu acesta era scopul. Noi am sărbătorit Ziua Internaţională a Alegerilor încercând să le explicăm că este bine să se informeze înaninte de primul vot", spune directorul Filialei Sud-Este a Autorităţii, Andi Mihalache.

La finalul întâlnirii, tinerii s-au ridicat şi au părăsit în grabă Amfiteatrul liceului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite