Tinerii belgieni ecologizează comuna gălăţeană Rediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La acţiunile de zilele acestea participă şi mai mulţi tineri din sat, cu vârste cuprinse între 10 şi 24 de ani.

Organizaţia „A.S.B.L.H.oria - Quevi" în colaborare cu Biroul European al UNCJR la Bruxelles şi Asociaţia „Parteneriat Villages Roumain" derulează zilele acestea la Rediu proiectul "Tineri în România".

Proiectul se vrea a fi un schimb de exeperienţă pe plan cultural, concretizat prin activităţi comune de ecologizare.

image

„În acest proiect sunt angrenaţi mai mulţi tineri belgieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani şi care se numesc «scuti». Aceştia sunt conduşi de De Winne Jocelyn, profesor de istorie şi geografie şi Mauclet Charlotte studentă la o faculate de medicină. Lor li se adaugă un grup de tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 24 ani din comuna Rediu", spune primarul comunei, Gheorghi Buruiană.

Tinerii belgieni s-au acomodat repede la Rediu! Au avut deja mai multe activităţi comune cu tinerii din comună, au învăţat să danseze "Braşoveanca" şi "Sârba de la Rediu", au luat parte la ecologizarea pădurii Plevna şi au "copcit" puieţii plantaţi în urmă cu doi ani de alţi tinerii din comună. Oaspeţii belgieni au desenat ieri şi câteva pancarte cu teme de protecţia mediului pe care le-au instalat în pădure şi în comună.

După ce au vizitat mai multe obiective turistice din Galaţi (printre care Grădina Botanică, Faleza inferioară a Dunării, Gradina Publică, Muzeul Casa Rurală Suhurlui), tinerii belgieni şi români au plecat într-o scurtă excursie de trei zile în staţiunea Lacul Roşu. Acolo vor continua acţiunile de ecologizare pe Pârâul Oii şi pe traseul spre Vârful Suhardul Mare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite