Galati: Tinerii se îngrămădesc să-şi pună pirostiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati: Tinerii se îngrămădesc să-şi pună pirostiile
Galati: Tinerii se îngrămădesc să-şi pună pirostiile

Îndrăgostiţii sunt nerăbdători să devină soţ şi soţie. În acest week-end sunt programate peste o sută de cununii civile. Gălăţenii întorşi din străinătate se grăbesc să prindă sezonul nunţilor, august devenind astfel cea mai aglomerată lună a căsătoriilor. Mulţi dintre cei care îşi pun pirostiile sunt simplii salariaţi, iar tinerii cu bani preferă să rămînă burlaci

Pentru angajaţii de la Starea Civilă, luna august este cea mai aglomerată din tot anul. La sfârşit de vară, zeci de cupluri aleg să îşi unească destinele şi îşi depun actele la Primărie. Ca să nu se aglomereze prea tare în week-end, angajaţii au făcut programări pentru cununii chiar şi în timpul săptămânii. 45 de cupluri au ales să se căsătorească în această perioadă. 

Sâmbătă şi duminică sunt însă cele mai aglomerate zile. Pentru azi, au fost programate 66 de cununii civile, iar mâine se vor căsători 40 de perechi. Nici week-end-ul trecut nu a fost unul lejer pentru cei de la Starea Civilă, fiind oficiate 97 de căsătorii.

“Aglomeraţia ar putea fi pusă pe seama faptului că foarte mulţi tineri care lucrează în străinătate profită de vacanţa din luna august pentru a veni în ţară să-şi facă nunta”, ne-a spus Nicoleta Manole, purtător de cuvânt al Primăriei.

C
ine cu cine se căsătoreşte?

Povestea fetei sărace care se mărita cu prinţul din vis este înlocuită la Galaţi de căsătoria între tineri cu acelaşi statut social. Aşa se face că niciuna dintre cele şase femei de afaceri care s-au măritat în prima jumătate a acestui an nu a acceptat în să-şi unească destinele cu un bărbat şomer sau un agricultor, acestea alegându-şi drept partener un patron.

În schimb, întreprinzătorii sunt mai puţin pretenţioşi în alegerea soţiei. Cei mai mulţi dintre cei 26 de tineri patroni care au avut nuntă în 2009 s-au cununat cu o salariată.

Pe de altă parte, potrivit datelor prezentate de Direcţia Judeţeană de Statistică, cele mai multe dintre cununiile oficiate de la începutul acestui an au avut loc între simpli salariaţi (351 dintr-un total de 1052 de căsătorii).

 La răndul lor, femeile casnice sunt foarte dornice să îmbrace rochia de mireasă, iar bărbatul ales este de obicei un simplu slujbaş. Spre exemplu, în primul semestru al acestui an, 405 de casnice au spus „Da” în faţa ofiţelui de stare civilă. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite