Galaţi: Tineri voluntari se pregătesc să ia startul unui maraton fotografic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotografii voluntari, grupaţi în mai multe echipe, vor cutreiera Galaţiul pentru a dărui poze înrămate. Persoanele cu venituri modeste pot solicita să fie imortalizate pe hârtie fotografică, gratuit

Într-o lume marcată de criză, şomaj dar şi de indiferenţa faţă de semeni, câţiva tineri voluntari din Galaţi s-au hotărât să le readucă zâmbetul pe buze celor care au uitat să mai zâmbească.

Tânărul Mitică Crăciun, susţinut de o echipă formată din fotografi, make-up-artişti, graficieni, dar şi oameni obişnuiţi, a iniţiat la Galaţi „Help Portrait”, o mişcare realizată deja în alte ţări în special pentru persoanele fără posibilităţi financiare.

“Despre această acţiune am aflat de la un prieten, care postase un link pe reţeaua de socializare «Facebook». M-am uitat, m-am interesat şi am zis că pot să fac şi eu aşa ceva în oraşul meu”, povesteşte Mitică.

Acţiunea presupune, nu numai realizarea unei fotografii, ci şi oferirea acesteia într-o ramă, absolut gratuit. Sunt vizaţi gălăţenii cu venituri modeste, bolnavi, orfani, bătrâni, mame singure, copii abandonaţi, în general oameni care nu şi-ar permite să aibă o poză profesionistă cu ei.

Galaţiul, sincronizat cu mii de oraşe din lume

“Proiectul doreşte promovarea fotografiei altfel, punând sufletul înaintea sinţului artistic şi urmăreşte ca persoanele care acceptă să pozeze să se simtă speciale, să interacţioneze cu rofesioniştii. «Help Portrait» nu include o simplă fotografie, ci un mod de a arăta că există şi daruri nebănuite care se pot face, că ne pasă de membrii de favorizaţi ai comunităţii”, ne-a mai spus organizatorul acţiunii.

“Help Portrait” va avea loc pe 12 decembrie, concomitent, în mii de oraşe din întreaga lume. În România, echipe de fotografi vor activa în Galaţi, Târgu-Mureş, Bucureşti, Cluj şi Braşov.

În Galaţi, Mitică Crăciun încearcă să găsească pentru această acţiune două studiouri fixe şi cel puţin trei echipe mobile. Totul se va face pe baza donaţiilor sponsorilor, donaţii pe care entuziastul organizator le doreşte cât mai generoase.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite