Galaţi: Mâine, în piaţa din Ţiglina 1, se deschide „taraba pensionarului sărac”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest week-end, vârstnicii gălăţeni vor putea cumpăra cartofi, ceapă şi fructe la preţ mai mic, de producător “Colţul pensionarului” va fi situat în piaţa din Ţiglina 1. Măsura a fost luată după ce mai mulţi pensionari s-au plâns de preţurile mari practicate în pieţe

Potrivit preşedintelui Alianţei EuroPensionarilor, Toader Cristea, iniţiator al acestei măsuri, produsele agroalimentare vor fi aduse din Bădălan, de la piaţa ruşilor sau de la Matca.

Ele vor avea doar un adaos de 5%, bani cu care va fi acoperit transportul. “Noi dorim să vindem vârstnicilor nevoiaşi cartofi, ceapă şi alte legume la preţuri de producător. Vom merge în judeţ şi vom achiziţiona direct de la producători”, explică Cristea. Iniţiatorii susţin că nu doresc să realizeze niciun fel profit, ci doar să-i ajute pe cei săraci.

 Anchete sociale

 Liderul europensionarilor, Toader Cristea, are planuri măreţe. În cazul în care “afacerea” va merge cât, de cât, este hotărât să realizeze şi un soi de anchete sociale, pentru a stabili care pensionari au dreptul să beneficieze de o cotă parte din „profitul” rezultat.

Totodată, cei care nu se pot deplasa până în piaţă, vor primi acasă produsele. “Vom avea nişte vârstnici mai în putere, care se vor deplasa la cei neajutoraţi”, spune acesta.

Vestea înfinţării unui “colţ al pensionarilor” a mulţumit din cale afară pe vârstnicii gălăţeni. “Este o idee foarte bună. Acest lucru ne-ar ajuta foarte mult pe noi, pensionarii. Eu am o pensie mică şi mă descur foarte greu. Nici măcar provizii de iarnă nu am reuşit să-mi fac”, spune Ilinca Gherasim, pensionară din Ţiglina 1.

“Ne-am săturat să fim păcăliţi de bişniţari dom’le. De aceea, consider că această iniţiativă este extrem de bună. Cu siguranţă mă voi duce să fac cumpărături de acolo”, susţine Virgi Streşină, în vârstă de 64 de ani.

Preşedintele Alianţei Europensionarilor, Toader Cristea, spune că va continua să ceară Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi înfiinţarea “colţului pensionarilor” şi în alte zone din oraş. “În viitorul apropiat, vrem să punem în aplicare acest proiect în mai multe pieţe. Sunt pensionari cărora le vine greu să se deplaseze tocmai în Ţiglina 1, pentru aşi face cumpărăturile”, consideră Cristea.

Există, totuşi, şi o mică problemă. Pensionarii vor ca tarabele din piaţa Ţiglina 1 să le fie atribuite în folosinţă gratuită. Legea însă prevede perceperea unei chirii în cazul activităţilor comerciale şi doar pentru cazuri deosebite este posibilă o reducere a acesteia de maximum 15%.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite