Peste 70.000 de ţigări confiscate de poliţiştii gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, agenţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au descoperit un depozit clandestin de ţigări, situat într-o locuinţă din oraş.

În urma acestei acţiuni s-au confiscat peste 70.000 de ţigări, toate de provenienţă Republica Moldova şi le-au fost întocmite dosare penale celor care le-au introdus în ţară.

VIDEO / GALERIE FOTO-Maşină de Poliţie distrusă în timpul unei urmăriri cu traficanţii de ţigări

„În baza informaţiilor obţinute la nivelul Serviciului de Investigare a Fraudelor, precum şi a celor furnizate de S.I.P.I. Galaţi, referitoare la o grupare infracţională ce se ocupa cu introducerea şi comercializarea de ţigări de contrabandă de provenienţă Republica Moldova, ofiţerii celor două instituţii au desfăşurat activităţi specifice pentru identificarea membrilor grupării, ocazie cu care a fost depistat un depozit clandestin (imobil) situat în Galaţi, unde erau aduse ţigările de contrabandă. În baza Autorizaţiei de percheziţie emisă de Judecătoria Galaţi s-a efectuat percheziţie domiciliară la depozitul respectiv, fiind identificată cantitatea de 72.800 ţigarete de diferite mărci, având aplicat timbru de Republica Moldova", a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Din cercetările efectuate a rezultat că ţigările au fost introduse în ţară de cetăţeni moldoveni şi colectate de către  N.B. Adrian şi T. Dănuţ şi depozitate la imobilul respectiv, aparţinând numiţilor C. Iordan, urmând a fi comercializate în zonele limitrofe jud.Galaţi.

"Cantitatea respectivă de ţigări a fost ridicată în cadrul unui dosar penal, în care s-a început urmărirea penală faţă de învinuitul C. I.ordan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, depozitare de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, faptă prevăzută şi pedepsită de art.270, al.3 din Legea 86/2006 urmând ca cercetările să fie extinse şi faţă de ceilalţi făptuitori", a mai declarat Gohoreanu.

Cu toate acestea, nici până la acest moment nu au fost descoperiţi cei din cauza cărora, o maşină a instituţiei a fost distrusă sâmbătă. Gohoreanu s-a limitat în a comenta acel caz la :„Se fac cercetări".

Reamintim că sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.55, o maşină aparţinând Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost distrusă în timpul unei urmăriri ca-n filme, pe strada Nicolae Alexandrescu.

Poliţiştii alergau după un grup de traficanţi de ţigări şi, pe această stradă, aflată în apropierea Pieţei Centrale, agentul aflat la volan, a pierdut controlul maşinii, a lovit o alta parcată pe marginea străzii, după care a ricoşat în alte două automobile. Imediat, la faţa locului au apărut şi alţi oameni ai legii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite