Tergiversare în dosarul de corupţie intentat fostului procuror general Dinu Gâlcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie au amânat de patru ori judecarea dosarului în care au mai fost inculpaţi oameni de afaceri, un avocat şi un poliţist.

Dinu Gâlcă a fost trimis în judecată pentru comiterea a şase infracţiuni deosebit de grave, printre care şantaj, fals şi trafic de influenţă.

Alături de fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, au fost puse sub acuzare alte şapte persoane, printre care se numără oameni de afaceri, dar şi un poliţist şi un avocat.

Pe lista acuzaţiilor aduse lui Dinu Gâlcă se numără traficul de influenţă, în formă continuată, şantajul, falsul în declaraţii, în formă continuată, instigarea la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, participaţia improprie la infracţiunea de uz de fals, în formă continuată.

„În perioada februarie-iulie 2009, Dinu Gâlcă, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, a pretins, a acceptat promisiunea oferirii şi a primit de la inculpatul Bogdan Vasile, administrator al S.C. CISCOM S.R.L. Focşani, diverse foloase necuvenite, în scopul de a determina pe funcţionarii Prefecturii Vrancea să elibereze în favoarea inculpatului Bogdan Vasile un titlu de proprietate pentru un teren în suprafaţă de 15 ha situat în intravilanul municipiului Focşani", au precizat procurorii DNA.

De patru luni nu s-a administrat nicio probă în acest dosar, judecătorii acordând termene peste termene sub pretextul unor motive procedurale.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite