Galaţi: Terapii naturiste şi preparate tocmai din Botoşani: noutăţile târgului “Piaţa Ţărănească” de la Casa de Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu lipsesc însă magiunul de Topoloveni, zacusca de vinete, mierea de albine, mere şi pere din livada ţărănească, turta dulce sau covrigii de la Piteşti

CITEŞTE ŞI: Piaţa Ţărănească revine la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi

A şasea ediţie a târgului Piaţa Ţărănească îi aduce în acest week-end la Galaţi pe ciobanii din Bran, dar şi Moeciu, Braşov şi Mărginimea Sibiului cu telemea proaspătă, urdă, caş afumat, brânză de burduf şi în coajă de brad, pastramă de oaie şi de viţel, cârnaţi şi caltaboş, precum şi alte delicii specifice zonelor de unde provin.

Noutăţile ediţiei vin tocmai de la Botoşani, dar şi de la Bihor.

Săvel Ivănuşcă le aduce gălăţenilor preparate tradiţionale din carne de porc, toate făcute după reţete proprii. Nu pot trece neobservaţi cârnaţii boiereşti, scăriţa afumată, salamul domnesc sau rulada de curcan. Preţurile variază între 25 şi 30 de lei pentru cârnaţi, între 40 şi 50 de lei pentru muşchiul file sau între 40 şi 50 de lei pentru ruladă.

image

“Chiar îşi merită banii fiecare produs. Folosim numai ingrediente naturale, la fel şi condimentele”, ne asigură Săvel Ivănuşcă.
Într-un alt colţ al târgului stă Beniamin Fericean, care le aduce gălăţenilor ceaiuri, tincturi şi creme terapeutice.

“Pot fi tratate afecţiuni renale, ale colonului, gastro-intestinale. Cele mai căutate sunt untul pământului – un unguent împotriva durerilor reumatice, dar şi ceaiurile de slăbit”, ne explică reprezentantul Apuseni Natural Products.

Tot ca o noutate o reprezintă şi prezenţa unui comerciant de porumb fiert.

image

“Este un porumb de o calitate deosebită. Este supus unui proces complex de îngheţare, care nu-l lasă să se acrească şi îi păstrează gustul natural”, spune vânzătoarea.

Târgul este deschis până duminică după-amiază.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite