Galerie Foto/Terapie prin râs. 2730 de copii au asistat la spectacolele gratuite oferite de o trupă din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii englezi au susţinut peste 20 de spectacole şi workshopuri în judeţul Galaţi în perioada 20 - 30 septembrie. Acţiunea face parte dintr-un proiect al trupei Flying Seagull şi Fundaţiei Inimă de Copil.

Scamatoria, magia, cântecele şi veselia celor 7 voluntari britanici au făcut fericiţi copii din şcoli, grădiniţe, şcoli speciale şi casele de copii din oraşele Galaţi, Tecuci şi din patru comune din judeţ.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Trupa „Flying Seagull" din Marea Britanie se află pentru a treia oară în judeţul Galaţi, iar în colaborare cu Fundaţia „Inimă de Copil" au susţinut peste 20 de spectacole pentru micuţi.

„The Flying Seagull" este o trupă de tineri, voluntari din Marea Britanie, care şi-au propus să ofere copiilor momente de veselie şi care doresc să ajute copii folosind terapia prin râs.

Voluntarii au venit pentru prima dată în România în urmă cu patru ani, însă se hotărâseră să susţină spectacole în ţara noastră imediat după Revoluţie, când au văzut
imaginile cu copiii români difuzate în Occident de mass media.

Interesant de amintit este că timp de două luni pe an voluntarii susţin spectacole in Marea Britanie pentru a strânge bani ca să vină în România.

"Participă la festivaluri în lunile noiembrie şi decembrie pentru a aduna bani, cu care să poată veni în România şi să se întreţină pe perioada cât stau la noi", ne-a declarat Mădălina Lescai, reprezentantul Fundaţiei "Inimă de Copil".

Grupul are experienţă de lucru atât cu copiii provenind din familii normale, cât şi în lucrul cu copiii provenind din medii dezavantajate.

Este vorba de copii cu boli terminale, comunităţile rurale sărace, copii cu dizabilităţi şi copii rromi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite