Tensiuni: Părinţii elevilor de la Şcoala 26 din Galaţi nu mai vor să-şi trimită copiii în "ţigăneală şi golăneală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza lucrărilor de reparaţii capitale, elevii Şcolii nr. 26 au fost împărţiţi între Şcoala 24 şi Liceul de Marină din Galaţi

La o săptămână de la începutul anului şcolar spiritele încep să se încingă în cazul Şcolii Generale nr. 26, acolo unde cursurile nu au putut începe luni, din cauza unor lucrări de reparaţii capitale.

Mai mulţi părinţi s-au adunat ieri în curtea şcolii şi au cerut conducerii acesteia şi inspectorului şcolar general să le fie aduşi copiii înapoi la şcoală.
Cei mai „aprinşi" sunt de departe părinţii copiilor din ciclul primar.

„Ne-au trimis copiii în golăneala de la Marină. Eu nu mai pot să stau liniştită la serviciu gândindu-mă că fata mea îşi petrece ziua între tot felul de fumători şi într-un limbaj de mahala", se plânge unul dintre părinţi.

Mai mult, nici dascălii nu sunt foarte încântaţi de alegerea făcută de cei de la Şcoala 26. Clasele din ciclul primar sunt la etajele trei şi patru şi de multe ori învăţătorilor le este teamă să să lase copiii nesupravegheaţi în clasă.

La protestul spontan din curtea şcolii a participat şi inspectorul şcolar general, care i-a asigurat pe părinţi că situaţia neplăcută va lua sfârşit la 1 octombrie.

„Nu este vina noastră că a stat constructorul o lună de zile pentru ca proiectantul să-şi repare greşelile şi nici pentru că primăria nu a dat bani. Noi îi asigurăm că, de la 1 octombrie, copiii vor reveni la Şcoala 26 şi vom găsi o variantă ca să înveţe în clasele de la parter", spune Doruleţ Resmeriţă.

Acesta a identificat cel puţin două soluţii: două clase din primar să meargă la Şcoala 28, iar restul să înveţe la parter, în trei schimburi sau trei clase să meargă la CNVA, iar restul să înveţe în două schimburi.

Doruleţ Resmeriţă a promis şi că astăzi, după terminarea programului de la Inspectorat, va convoca toţi inspectorii la o şedinţă de... "şmotru" la Şcoala 26 pentru a finaliza cât mai repede lucrarea!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite