Galaţi: Deţinuţi pe scena Teatrului Dramatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Deţinuţi pe scena Teatrului Dramatic
Galaţi: Deţinuţi pe scena Teatrului Dramatic

Trupa „DOMINO”, formată din deţinuţi de la Penienciarul Galaţi, ia parte la preselecţia în vederea participării la un festival de teatru pentru trupe de penitenciar. Administraţia

Trupa „DOMINO”, formată din deţinuţi de la Penienciarul Galaţi, ia parte la preselecţia în vederea participării la un festival de teatru pentru trupe de penitenciar. Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează manifestarea în perioada 25-26 noiembrie pe scena Teatrului Nottara din Bucureşti.

Piesa de teatru este intitulată “Hoţul Cinstit”, o adaptare după Valeriu Butulescu. Este o dramă în două acte despre doi bătrâni săraci, care sunt victimele unui hoţ. Actorii sunt opt  persoane private de libertate (4 femei şi 4 bărbaţi).

Poate nu sunt mari artişti ai scenei sau poate vor deveni, dar sunt oameni cu suflet mare şi voinţă. E un încă un demers de a pune în practică scopul lucrătorilor de penitenciare, acela de a readuce pe drumul cel bun nişte oameni care au greşit şi plătesc pentru asta”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Premiera piesei de teatru va avea loc în saptămâna 02-08.11.2009, la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” din Galaţi, la o dată pe care administraţia locului de deţinere o va stabili de comun acord cu instituţia de cultură.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite