Ţeapă de proporţii. O firmă care nu există a pus la cale o escrocherie de milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acestea sunt actele găsite în cutiile poştale
Acestea sunt actele găsite în cutiile poştale

Sute de gălăţeni au găsit în cutiile poştale aşa numite „decizii oficiale de acordare a câştigului", garnisite cu ştampile şi semnături ale unei organizaţii financiare care se recomandă „Maximilian La Croix", dar care de fapt nu există.

Organizaţia „Maximilian La Croix", care are, cel puţin în teori, rădăcini austriece, promite premii consistente (VEZI AICI MECANISMUL ESCROCHERIEI) în schimbul unei taxe de numai 95 de euro.

CITIŢI ŞI:

Megaescrocherie pe filieră româno-italo-austriacă/Mii de gălăţeni sunt ademeniţi cu premii fictive de 10.000 de euro, în schimbul unei taxe reale de 95 de euro

Escrocherie: Ţeapă de proporţii la agenţia de turism „Bel-Ami” din Galaţi

Escrocherie. Ţeparii de la Euro Finance nu sunt de găsit

Investigaţiile făcute de "Adevărul de Seară" au relevat faptul că avem de-a face cu o morişcă infracţională bine pusă la punct, care se bazează pe un lanţ de falsuri bine ticluit, dar vulnerabil la o analiză în profunzime. Din păcate, însă, majoritatea românilor nu au acces la instrumentele de investigare de care dispunem noi, deci pot că dea lesne în plasa escrocilor.

Prima constatare: Maximilian La Croix nu există. Nici ca organizaţie, nici ca instituţie, nici ca premiu, nici ca persoană! Adresa organizaţiei - PF 171, 1013 Wien, Austria - este şi ea fictivă.

Evident, lista Camerei notarilor din Viena nu conţine niciun membru pe nume Friederich Vielfalt, cel care este prezentat ca garant al afacerii.

De asemenea, Imperial Capital Ventures nu figurează cu nicio înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului din România, dar potrivit site-ului propriu - http://www.creditcorect.eu - se ocupă cu creditarea persoanelor fizice.

Culmea, potrivit acestui site, filiala din România este înfiinţată în ianuarie 2010, în vreme ce firma mamă este fondată în februarie 2010! Deci mai întâi a fost oul, apoi găina.

În ceea ce-l priveşte pe Jean Mari Ferlinden, vicepreşedintele Imperial Capital Ventures, el nu figurează în nicio bază de date on-line, lucru destul de suspect pentru un personaj care se pretinde foarte important în lumea financiară europeană.

Galaţi: Euro Finance, caracatiţa schimbului valutar, a dat bir cu fugiţii

Singurul lucru corect este contul deschis la Erste Bank în care naivii pot achita „taxa pe prostie".

Există şi o nebuloasă legată de modul cum au reuşit escrocii să facă rost de atâtea adrese corecte de persoane. Procurorii bănuisc că a fost spartă o bază oficială de date, aspect asupra căruia vor extinde ancheta.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite