Taxe actualizate la muzeele gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de Artă Vizuală şi Complexul de Ştiinţe ale Naturii au obţinut aprobarea Consiliul Judeţului pentru modificarea taxelor de acces şi pentru creşterea altor tarife pentru serviciile oferite în cadrul acestor muzee

Explicaţia pentru care au fost modificate taxele practicate în prezent de către Muzeul de Artă Vizuală Galaţi este că aceste tarife sunt sub nivelul celor practicate de instituţii similare din ţară. "Din acest motiv se impune actualizarea acestora", se precizează în motivarea hotărârii luate de Cosiliul Judeţului în această săptămână.


Taxele de la Muzeul de Artă Vizuală


La muzeul de artă plastică noua taxă de intrare este de 4 lei pentru adulţi (1,5 lei vechiul preţ) şi 1 leu pentru elevi, copii şi studenţi. Pentru a realiza fotografii ale lucrărilor taxa este de 5 lei, în timp ce pentru o filmare video taxa este 10 lei. Costul unui abonament anual pentru adulţi va fi de 80 de lei, iar pentru copii, elevi şi studenţi preţul este de 20 de lei.


Tarifele de la Complexul Muzeal


Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, propune la rândul său noi niveluri de actualizare a tarifelor (ultima actualizare s-a făcut în anul 2008). Menţionăm că pentru taxele de vizitare pentru copii la muzeu, Grădina Botanică şi Grădina Zoologică, cât şi pentru unele servicii (ceremonie nuntă, fotografiat şi filmat la cerere), nu s-a propus majorarea cuantumurilor faţă de anul 2008.


În schimb pentru alte sevicii majorarea se încadrează între 10%-200% (creşterea de 200% corespunde doar serviciului de consultanţă tehnică - ştiinţifică de specialitate şi se raportează la un cuntum mic al taxei stabilită anterior).


Costul unui preţ de intrare la Grădina Botanică ar fi de 1,5 lei pentru copii şi studenţi, iar pentru adulţi preţul este de 6 lei. La Planetarium (observatorul astronomic) taxa de intrare este de 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi. Pentru vizitarea animalelor de la Grădina Zoologică, taxele sunt de 6 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copii.

Pentru o ceremonie de nunta costul este de 400 de lei pe oră pentru o ceremonia civilă şi 200 de lei taxa de fotografiat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite