Târgul „Piaţa Ţărănească” s-a deschis din nou la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Totul se face pe gustate şi pe... negociate! Foto: Corina Tătaru.
Totul se face pe gustate şi pe... negociate! Foto: Corina Tătaru.

La doar două săptămâni de la prima sa ediţie în Galaţi, târgul de bunătăţi specifice bucătăriei tradiţionale româneşti revine

"Urmând traseul străbun al transhumanţei, de la munte la şes, ciobanii braşoveni din Bran şi Moeciu, precum şi cei din Mărginimea Sibiului coboară aducându-ne telemea proaspătă, urdă, caş afumat, brânză de burduf şi în coajă de brad, pastramă de oaie şi de viţel, cârnaţi şi caltaboş, precum şi alte delicii specifice zonelor de unde provin", spune Corina Berariu de la Tactic Events.

Şi cum pastrama nu merge decât udată din belşug, organizatorii s-au pregătit şi cu vin proaspăt şi cu pălincă de la Salaj şi horincă de Maramureş.

Nu vor lipsi magiunul de Topoloveni, zacusca de vinete, mierea de albine, mere şi pere din livada ţărănească, turtă dulce, covrigi de la Piteşti, halviţă proaspătă de la Arad, kurtos-kalacs de la Lupeni, şi, în premieră, dulceaţă de gutui fără zahăr şi conservanţi.

Pentru doamne comercianţii au pregătit siropuri din muguri de brad şi alte fructe de pădure, dulceţuri de merişoare, afine, căpşuni, zacuscă de ghebe şi hribi, sticlărie decorativă şi ouă încondeiate din Bucovina.
Expozanţii vor putea fi găsiţi la Casa de Cultură astăzi până la ora 20.00, mâine între 9.00 şi 20.00, iar duminică până la ora 17.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite