Galaţi: Actori: Adina Tăşchină se simte bine în rolul domnişoarei Werner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţial, tânăra actriţă a primit de la regizorul George Motoi un rol de figuraţie în "Afacerea Protar", dar apoi i s-a repartizat un rol mult mai important

Pe  afişul spectacolului, care se joacă în această seară la Teatrul Dramatic, se regăseşte şi o actriţă tânără, studentă la actorie. Adina Tăşchină a fost remarcată de regizorul George Motoi la avanpremiera piesei “Falstaff”, care a avut loc pe 27 iunie 2008.

În septembrie, a fost chemată pentru a începe repetiţiile la piesa “Afacerea Protar” (Ultima oră) scrisă de Mihail Sebastian şi regizată George Motoi. “Iniţial, mi s-a oferit un rol de figuraţie, însă domnul Motoi a avut încredere în mine şi mi-a dat posibilitatea să joc rolul  Werner – secretara domnului Bucşan”, îşi aminteşte tânăra actriţă.

În viziunea lui George Motoi, “domnişoara Werner” este  persoana din umbra marelui afacerist Grigore Bucşan, de multe ori, fiind ea însăşi cea care se ocupă de lucruri care nu au nimic în comun cu legea sau cu morala. Odată cu apariţia la gazetă a articolului care pomeneşte de afacerea Protar, Werner este acuzată de către Bucşan că l-a trădat deoarece este singura care îi ştie toate secretele, îi cunoaşte toate ilegalităţile, este mâna dreaptă a omului care are oraşul la picioare.

Visează să facă şi cinematografie

“La început, am simţit că nu am nimic în comun cu personajul meu, însă cu timpul, am reuşit s-o fac pe domnişoara Werner  parte din mine, împrumutând din puterea ei şi dându-i puţin din sensibilitatea mea”, povesteşte Adina Tăşchină. Îşi aminteşte cu drag de premiera piesei care a avut loc în data de 14 noiembrie.

Înainte de începerea spectacolului, a primit de la ceilalţi actori ciocolăţele, acestea simbolizând debutul pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi. Şansa de a juca încă din anii  studenţiei i-a dat posibilitatea să descopere, poate puţin prea devreme, imperfecţiunile unei lumi pe care o idealiza şi care, în realitate conţine şi bine dar şi rău, şi experienţe care bucură dar şi unele care “taie aripi”.

Adina vrea să continue cu un masterat în actorie, domeniu pe care-l consideră atât o meserie, cât şi un hobby. “Un mic «mare» vis secret al meu ar fi să joc într-un film şi am credinţa că această dorinţă se va împlini”, ne-a mărturisit actriţa din “Afacerea Protar”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite