Galaţi: Târgul Meşterilor Populari, în plină desfăşurare la Potcoava de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gălăţenii sunt aşteptaţi la târg Foto: Adrian Obreja
Gălăţenii sunt aşteptaţi la târg Foto: Adrian Obreja

Peste 50 de meşteri populari din toată ţara s-au adunat la Galaţi pentru cea de-a XI-a ediţie a „Târgului meşterilor populari”. La târg găsiţi o gamă diversă de produse, de la ţesăturile de Suceava, ciopliturile de Maramureş şi până la binecunoscuta ceramică de Horezu.

La târg participă şi meşteri cu produse culinare tradiţionale.
Pe perioada celor trei zile, atmosfera de sărbătoare va fi întregită de spectacole susţinute de Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” şi Fanfara “Valurile Dunării”.

„Zilele acestea avem sărbători importante pentru calendarul popular şi creştin - ortodox: Moşii de vară şi Rusaliile, sărbători cu profunde semnificaţii simbolice. Oferim astfel posibilitatea publicului gălăţean de a se reîntâlni cu meşteri populari valoroşi, cu tradiţiile, portul şi creaţiile lor, cu muzica şi jocul popular”, spune Anişoara Ştefănucă, şef Serviciu Cercetare în cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galaţi.

Organizatorii vor să ţină vie tradiţia noastră legată de Moşii de vară, atunci când se oferă de pomană, pentru  moşii şi strămoşii noştri, trecuţi în lumea de dincolo, mâncare în strachină de lut, vin în ulcică de pământ, alături de lingura de lemn.

Târgul este deschis până duminică după-amiză.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite