Galaţi: „Taraba pensionarilor” s-a inaugurat în huiduielile Mafiei pieţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: „Taraba pensionarilor” s-a inaugurat în huiduielile Mafiei pieţelor
Galaţi: „Taraba pensionarilor” s-a inaugurat în huiduielile Mafiei pieţelor

Alianţa Europensionarilor din Galaţi a pus în practică o idee  graţie căreia vârstnicii cu posibilităţi materiale modeste îşi pot face cumpărăturile la preţuri de producător.

Iniţiativa Alianţei Europensionarilor din Galaţi a pornit mai mult ca o revoltă împotriva preţurilor, uneori exagerate, practicate de comercianţii din pieţele gălăţene. Cu sprijinul Administraţiei Pieţelor din Galaţi, taraba pensionarilor a fost deschisă ieri la ora 10,00 în Piaţa din Ţiglina I.

 „Am garanţia că va merge. În preţ este inclus transportul mărfii şi salariul vânzătorului”, ne-a declarat Toader Cristea, preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi.

Deocamdată, preţurile practicate la taraba pensionarilor sunt mai mari decât la celelalte standuri cu legume şi fructe din piaţă. De pildă, merele se vând cu 1,6-1,8 lei la kilogram, în timp ce la celelalte tarabe se vând cu 1,5 lei.

Cu toate acestea,  persoanele de vârsta a treia au venit să vadă ce preţuri sunt practicate la produse şi chiar dacă nu au cumpărat nimic, au primit din partea Alianţei Europensionarilor o felie de cozonac şi un pahar de vin.

Cor de vociferări şi huiduieli

Cum era de aşteptat, ideea pensionarilor de a deschide o tarabă a fost primită cu foarte mare ostilitate de ceilalţi tarabagii. Comercianţii nu au ezitat să îi ameninţe pe pensionarii care vindeau la tarabă, dar şi să pună iniţiativa lor pe seama unor interese ascunse.

Pe de altă parte, nu este deloc de neglijat faptul că pieţarii reclacitranţi erau asmuţiţi contra pensionarilor de "retailerii" tuciurii cărora li se mai zice şi "mafia pieţelor". Adică de acei indivizi care controlează toate preţurile, le impun, cer taxe de protecţie etc. Şi care nu-s deloc incântatţi de apariţia unei tarabe care vinde marfa la preţ de productor!

Întrebaţi-i cine i-a trimis aici”, a sunat replica unuia dintre tarabagii, în timp ce un comerciant care „îndrăznise” să ia o felie de cozonac de la pensionari, a fost apostrofat la scenă deschisă.

Alianţa Europensionarilor s-a lovit şi de scepticismul cu care au văzut ideea persoanele de vârsta a treia. „Nu cumpăr. Doar să văd ce preţuri au. Ideea e bună, dar să fie preţurile mai mici”, ne-a declarat Georgeta Costea (82 de ani), pensionară.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite