TIMP LIBER/ Ţara Soarelui Răsare, în fotografii inedite la Muzeul de Istorie Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de imagini din Japonia vor fi expuse în holul Muzeului de Istorie până la începutul lunii martie. Muzeul de Istorie Galaţi, în colaborare cu Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, Asociaţia „Rădăcini Culturale" şi Japan Culture Advance Team inaugurează mâine expoziţia de artă fotografică, „Ţara Soarelui Răsare".

Coordonată de Asociaţia Artiştilor Fotografi, expoziţia cuprinde 101 lucrări color şi alb-negru, realizate de membrii Confederaţiei Internaţionale a Japoniei din Kyoto, Hiroshima, Matsuyama şi Aomori.

"Publicul gălăţean va putea descoperi mai multe genuri ale artei fotografice cum ar fi: peisaje, portrete şi sociofotografii, care reprezintă splendoarea naturii şi geografiei Ţării Soarelui Răsare, precum şi obiceiuri şi tradiţii populare nipone", ne explică purtătorul de cuvânt al Muzeului de Istorie, Ionela Antohe.

Relaţia de colaborare a artiştilor fotografi români cu artiştii fotografi japonezi a început în anul 1999. În cadrul acestui parteneriat, în Galeria „Euro Foto Art" din Oradea, au fost vernisate mai multe expoziţii ale artiştilor fotografi, ulterior acestea fiind deschise în mai multe locaţii din România, cum ar fi „Gold Gellery" din Miercurea Ciuc, Galeria Bibliotecii Centrale Universitare din Cluj Napoca şi Galeriile Cercului Militar din Craiova.

Din anul 2011, relaţiile de colaborare dintre artiştii fotografi şi cei japonezi au fost continuate cu acelaşi entuziasm de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.
La vernisajul de sâmbătă, de la ora 11.00, va fi prezentă şi Yumiko Matsumoto, membru Japan Culture Advance Team, Yasuhiro Marui, membru de onoare al Asociaţiei „Rădăcini Culturale", profesor de limba şi cultura română la Tokyo, dar şi d-ra Veronica SPIRIDON, profesor de limba japoneză, specialist în arta îmbrăcării Kimono-ului.

Yumiko Matsumoto îi va încânta pe cei care vor veni la vernisaj cu acordurile melodiilor folclorice din regiunea Tsugaru, din nordul Japoniei, interpretate la Shamisen. În plus, cei prezenţi la vernisaj vor primi ca amintire numele proprii caligrafiate în limba japoneză.

Expoziţia „Ţara Soarelui Răsare" va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la începutul lunii martie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite