Sute de pensionari gălăţeni participă la „Marşul sacrificiului şi al durerii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârstnicii gălăţeni nu renunţă la luptă şi sunt decişi să organizeze noi proteste stradale.Mâine, câteva sute de pensionari vor organiza „Marşul sacrificiului şi al durerii”, începând cu ora 9.00.

„Aţi jucat teatru, aţi plâns pe umerii noştri, iar după căderea cortinei aţi descoperit că ţara este în criză. Dacă e criză şi trebuie să facem sacrificii, vă cerem să fiţi voi primii. Introduceţi o taxă specială pentru ieşirea din criză pentru toate maşinile de lux, iahturile, avioanele, vilele, renunţaţi la excursii şi ţări exotice şi la cumpărături în străinătate”, spune Constantin Ciucă, liderul Asociaţiei pensionarilor din Galaţi. 


Marşul va avea loc între orele 9.00-13.00 şi va porni din Ţiglina 1-parcul Şahiştilor din strada Saturn şi va avea următorul traseu: strada Brăilei, strada Domnească şi platoul Monumentul Eroilor din faţa Prefecturii.

Ce vor pensionarii

Protestul pensionarilor vine pe fondul unor nemulţumiri legate de posibila reducere a pensiilor cu 15%, dar şi de faptul că Legea 250/2007 cu privire la creşterea valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut şi Legea 218/2008 privind grupele de muncă au fost amânate, iar pensiile au fost „îngheţate" în 2010 la valorile din 2009.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite