Sute de gălăţeni sunt aşteptaţi duminică la "Marea Plonjare în Apă"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În data de 11 iulie, la ora 15.00 (3 p.m.), sute de mii de europeni vor plonja simultan în principalele râuri şi lacuri ale Europei, toţi odată, în aceeaşi zi, într-un spirit de solidaritate privind protejarea şi îmbunătăţirea stării de sănătate a apelor

„«Marea Plonjare în Apă» reprezintă un semnal de atenţionare că pe întreg continentul european populatia doreşte ca apa din lacuri şi râuri să fie din nou curată şi sănătoasă", spune Petruţa Moisi, preşedinta Centrului de Consultanţă Ecologică Galaţi.

În conformitate cu rapoartele guvernamentale, în medie, mai puţin de jumătate din apele Europei prezintă calificativul de "stare bună". Prin Directiva Cadru a Apei (UE) guvernele şi-au asumat răspunderea să readucă apa la parametrii de buna calitate până la sfârşitul anului 2015.

Planurile şi măsurile pentru asigurarea îndeplinirii acestui obiectiv prioritar trebuiau să fie finalizate până la sfârşitul anului 2009. Acum, la jumătatea lui 2010, doar 14 state membre ale Uniunii Europene au publicat planurile, iar cele mediteraneene au mari întârzieri.

În 2005, 250.000 de persoane din toate colţurile Europei au luat parte la această acţiune, iar 2010 promite să fie chiar un eveniment şi mai răsunător.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite