Sute de gălăţeni au invadat Fiscul de frica amenzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de gălăţeni şi-au plătit datoriile faţă de bugetul statului pe ultima sută de metri.Cei mai mulţi dintre cei care şi-au achitat impozitele în ultima zi în care o puteau face fără penalităţi susţin că, până acum, nu au putut ieşi din casă din cauza gerului.

Cinci plătitori pe minut! Aceasta este media celor care s-au înghesuit, ieri dimineaţă, să-şi achite datoriile restante către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi. Practic, este vorba despre 550 de oameni care au „invadat" sediului Fiscului în primele două ore de la începerea programului.

Citeşte şi: Galaţi:Restanţierii mai au doar o zi pentru a-şi achita datoriile către stat


Înghesuiala de la ghişee s-a datorat faptului că 25 ianuarie a fost ultima zi în care gălăţenii puteau să-şi plătească impozitele aferente lunii decembrie 2009 fără penalităţi şi fără să fie amendaţi", a explicat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.


Începând de astăzi, contribuabilii rău-platnici vor avea de plătit o penalizare egală cu 0,1% din soldul debitului neachitat pentru fiecare zi de întârziere.

Mai întâi ni se dau avertismente, însă se poate aplica şi o amendă de 100 de lei pentru fiecare declaraţie nedepusă la timp", a declarat Niculina Bideaua, unul dintre contabilii care stătea ieri la coadă pentru a-şi plăti datoriile către stat.


Nu au plătit din cauza gerului
Oamenii care au ajuns ieri la Fisc spun că au lăsat totul pe ultima sută de metri pentru că, până acum, nu au putut ieşi din casă din cauza gerului.
Eu stau aproape pe malul Siretului, în Micro 21 şi a fost foarte greu să vin până aici. Dar azi trebuia să ajung pentru că am mai întârziat odată şi atunci m-am scuzat, dar acum...", a mărturisit Vasile Lazăr, preşedintele unei asociaţii de proprietari din oraş.


Alţii, însă au dat vina pe Agenţia Naţională a Administraţiei Fiscale care nu a făcut publice la timp normele pentru întocmirea analizelor de sfârşit de an.
Eu trebuie să depun declaraţie pentru profitul reinvestit. Abia acum o săptămână am ştiu cum trebuie să le întocmesc şi de asta am îmtâziat", a declarat unul dintre contabilii prezenţi ieri la Finanţe.


Cel puţin o oră de aşteptare
Dacă drumul până la Finanţe s-a dovedit a fi anevoios, cozile la care au fost obligaţi să aştepte s-au dovedit a fi mai uşor de suportat.
Am biletul 511. Şi am venit aici de vreo zece minute. Cred că o stau aici cel puţin o oră. Dar trebuie să aşteptăm. Cel puţin este cald şi putem să stam şi jos până când ne vine rândul", a spus Niculina Bideaua.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite