Suspiciuni de blat la acordarea gradaţiilor de merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semnalele de nemulţumire vin de la unii profesori care nu au primit gradaţii de merit, deşi au avut punctaje mari. Conducerea inspectoratului şcolar spune că toate gradaţiile au fost împărţite corect, conform algoritmilor din metodologie.

La numai o zi după afişarea listelor cu candidaţii declaraţi câştigători în cursa pentru o gradaţie de merit, au început să apară şi nemulţumirile.

Semnalele vin în special dinspre profesorii de Chimie, Matematică şi Ştiinţe socio-umane.

"Sunt revoltată şi uimită în acelaşi timp pentru că s-au afişat rezultatele concursului pentru gradaţia de merit şi nu au nicio logică. Grila de evaluare este aceeaşi pentru toţi profesorii, însă sunt discipline la care au luat cei care aveau 60 de puncte şi discipline, precum chimia sau socio-umane, la care s-a picat cu 62 sau chiar 71 de puncte", spune un profesor de chimie de la un liceu prestigios din Galaţi (profesor care, temându-se de represalii, nu a dorit să i se facă public numele).

Un alt profesor, cu state vechi de plată în învăţământul gălăţean este şi mai revoltat:

"Pe site-ul Inspectoratului Şcolar găsiţi rezultatele care nu sunt deloc corecte. Un profesor debutant ia gradaţie, cu 60 de puncte şi altul nu, chiar dacă munceşte <<pe bune>> şi toate hârtiile din dosar sunt corecte. Nu ştiu dacă e vorba de prietenii, de găşti sau este pur şi simplu o bătaie de joc ! Nu mi de pare just, dar oare se mai poate vorbi de corectitudine în ţara asta?", se întreabă acesta revoltat.

Mai există şi dascăli care cred că anul acesta au primit exagerat de multe gradaţii de merit managerii de unităţi şcolare şi mulţi oameni din categoria personalului didactic auxiliar.

Conducerea Inspectoratului Şcolar ne asigură însă că totul a fost făcut ca la carte.

"Conform metodologiei, gradaţiile de merit se pot acorda la 16% din numărul total de norme, didactice şi didactice auxiliare, scăzându-se cele în plata. Aşa s-a ajuns la nivelul judeţului Galaţi la un număr de 205 gradaţii, la care s-au adaugat 12 care provin din gradaţii acordate în anii 2008, 2009 şi 2010 pentru cadre didactice, care între timp au ieşit la pensie. Astfel s-a procedat la fiecare disciplină rezultând numărul de gradaţii de merit pe disciplină", spune inspectorul şcolar Onuţ Atanasiu, cel care a coordonat activitatea de acordare a gradaţiilor de merit.

Acesta mai spune că dosarele au fost analizate în consiliile consultative alături de Inspectorul Şcolar, respectându-se grila de punctaj.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite