Supravieţuitorul bacteriei ucigaşe de la spitalul din Galaţi nu ştie că a fost infectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul este în continuare internat în spital Foto: Adrian Obreja
Bărbatul este în continuare internat în spital Foto: Adrian Obreja

Cel de-al treilea pacient din Spitalul de Urgenţă care a fost infectat cu bacteria acinetobacter se află internat în secţia Neurochirurgie. Bărbatul declară că nici până acum nu a fost anunţat de medici în ceea ce priveşte infecţia intraspitalicească cu care s-a ales.

Gheorghe Vrânceanu, în vârstă de 58 de ani, din localitatea gălăţeană Pechea, a fost la un pas de moarte după ce a fost infectat în spital cu bacilul acinetobacter. Este vorba despre o bacterie ucigaşă care se dezvoltă în spital şi care atacă pacienţii cu imunitatea scăzută.

Bărbatul este singurul supravieţuitor  al infecţiei intraspitaliceşti deosebit de grave care a lovit în plin unitatea medicală din Galaţi. Ceilalţi doi pacienţi, Mihai Voina de 65, din Vrancea, şi Toader Donici, de 38 de ani, din Matca – Galaţi, nu au mai avut nicio şansă în faţa morţii. Primul dintre ei a murit pe data de 25 august, iar Toader Donici a murit pe 31 august.

Gheorghe Vrânceanu, cel care a scăpat cu viaţă ca prin minune, spune că nici până în momentul de faţă nu a fost anunţat de cadrele medicale de infecţia cu acinetobacter cu care s-a ales pe parcursul internării.

„Nu ştiu de bacterie. Nu ştiu absolut nimic. Nu mi-a zis nimeni că am fost infectat cu aşa ceva”, spune Gheorghe Vrânceanu.

Pacientul este internat în spital de o lună de zile şi îşi mai aminteşte vag accidentul prin care a trecut înainte de internare. Acesta spune că a făcut insolaţie. În schimb momentul în care a căzut de pe casă nu şi-l mai aminteşte.

„Am fost să bat tablă pe casă la un vecin, am făcut insolaţie şi mi-a copt capul. Am venit la spital, m-au operat medicii şi m-au salvat. Le mulţumesc”, mai spune pacientul.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite