Suporterii Oţelului, faţă în faţă cu jandarmii şi poliţiştii înaintea reluării campionatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc întâlnirea de tradiţie dintre reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi, celelalte forţe de ordine publică implicate în asigurarea ordinii publice(Poliţia şi Poliţia Locală) cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive, reprezentanţi ai cluburilor sportive gălăţene(fotbal, handbal şi hochei) dar şi suporteri.

Suporterii şi-au exprimat dorinţa de a folosi fumigene pe timpul spectacolului sportiv, dar col. dr. Mircea OLARU le-a explicat că acest lucru contravine legii, iar deţinerea, folosirea sau intrarea în arena sportivă cu astfel de obiecte pirotehnice constituie infracţiune, un alt subiect fiind continuarea demersurilor unei campanii de eradicare a seminţelor de pe stadioane. O altă doleanţă a suporterilor a fost instalarea mai multor puncte cu băuturi răcoritoare în stadion, cerinţă promisă pentru a fi rezolvată de către administraţia clubului.

Primul adjunct al inspectorului şef le-a explicat suporterilor că este normal ca să existe o rivalitate, dar această rivalitate a galeriilor să nu îmbrace forma gesturilor obscene, a trivialităţilor sau violenţei ci trebuie să se manifeste civilizat. De asemenea s-a pus accent pe scandările necivilizate împotriva suporterilor sau echipei adverse atât pe stadion cât şi în afara acestuia, unde deja eşti cetăţean iar cel de lângă tine nu este obligat să suporte aceste cuvinte jignitoare. Jandarmeria Galaţi în acest caz nu va tolera astfel de manifestări şi va aplica măsurile legale în consecinţă. Intenţia Jandarmeriei Galaţi este de a comunica, de a colabora, relaţiona, a sprijini astfel încât spectacolul sportiv să fie considerat un eveniment de sărbătoare, dar toţi cei care participă să respecte legea.

Un alt punct al întâlnirii a fost respectarea obligaţiilor de către clubul Oţelul Galaţi conform legii nr.4/2008 prin reverificarea acestora astfel încât să nu fie vreo sincopă. Conducerea Jandarmeriei Galaţi a promis că va sprijini clubul cu privire la asigurarea protecţiei persoanelor care aduc banii pe bilete vândute către locaţia unde aceştia trebuie predaţi.

De asemenea li s-a pus în vedere suporterilor că la stadion este instalat un sistem video performant care poate înregistra până la un tera, existând posibilitatea identificării celor care au încălcat legea şi a imprimării imediate a pozelor care pot constitui probe în sancţionarea suporterilor implicaţi în incidente.

În prezent, cinci suporteri ai echipei de fotbal Oţelul Galaţi au pronunţate hotărâri judecătoreşti pentru interzicerea dreptului de a intra pe locurile de desfăşurare a competiţiilor sportive gen meciuri de fotbal, interdicţii care expiră în luna august şi septembrie 2011. De asemenea altor 2 suporteri gălăţeni li s-au întocmit actele premergătoare săvârşirii unor fapte penale şi anume distrugere (geam spart autocar Steaua Bucureşti) şi lovire(un suporter a lovit un alt suporter pentru că nu vroia să-i cedeze locul deşi persoana vătămată avea bilet).

„Relaţionarea bună cu suporterii pe de o parte şi responsabilul de ordine şi siguranţă al clubului, ofiţerul de informare şi forţele de ordine pe de altă parte, în vederea prevenirii/limitării/stopării unor eventuale manifestări antisociale, atât pe traseele de deplasare cât şi în interiorul arenei sportive” a dus la desfăşurarea evenimentelor sportive în condiţii bune şi fără incidente”, spune Costin Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Pe parcursul turului de campionat a Ligii 1 ediţia 2010 – 2011 la meciurile de acasă şi din deplasare au fost sancţionaţi un număr de 19 persoane care sunt suporteri atât gălăţeni cât şi suporteri ai galeriilor oaspete.

Din aceştia 17 sunt suporteri sau fac parte din galeriile echipei de fotbal Oţelul Galaţi, care au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 4050 lei, iar doi suporteri ai echipei Steaua Bucureşti au fost amendaţi cu 1000 de lei fiecare în timp ce au revândut la suprapreţ bilete de intrare la meciul de fotbal Oţelul Galaţi – Steaua Bucureşti. S-a procedat la confiscarea biletelor în cauză şi la returnarea acestora către organizator.

 


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite