Suporterii Oţelului, faţă în faţă cu Jandarmeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La stadionul Oţelul Galaţi a avut loc vineri întâlnirea dintre Jandarmeria Galaţi şi suporterii echipei Oţelul, scopul fiind prevenirea şi combaterea violenţei în sport, conform Legii 4/2008. De asemenea la această întâlnire au mai participat reprezentanţi din partea clubului şi ai Poliţiei Galaţi.

Reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi au îndemnat suporterii să aibă un comportament civilizat atât la Galaţi cât şi la deplasările pe care le fac în ţară pentru a-şi susţine echipa favorită. Discuţiile cu suporterii şi ceilalţi invitaţi participanţi la întâlnire s-au axat pe metodele de prevenire şi combatere a violenţelor pe arenele sportive, Jandarmeria Galaţi apelând la fair-play.

"Suporterii gălăţeni au fost sancţionaţi pentru alte fapte care contravin legii menţionate mai sus şi nu pentru acte de violenţă”, spune Costin Barbu, ofiţer relaţii publice Jandarmeria Galaţi.

Fanii, nemulţumiţi

Suporterii şi-au prezentat nemulţumirile vizavi de aplicarea Legii 4/2008, amintind problemele avute în deplasările din sezoanele trecute, exemplele cele mai concrete fiind cele de la Ploieşti şi de la Braşov în care s-au înregistrat incidente între fanii gălăţeni şi firmele de securitate care asigurau paza pe stadioanele respective.

De asemenea, suporterii Oţelului au cerut clubului şi forţelor de ordine iniţierea unei campanii de eradicare a seminţelor de pe stadionul din Galaţi, la fel cum se practică în fotbalul de peste graniţă, dar mai nou şi la majoritatea echipelor din Liga I.

Viorel Anghelinei, din partea clubului Oţelul, a informat reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi in ceea ce priveste măsurile de siguranţă ce se vor aplica la intrarea în stadion începând cu noul sezon, şi anume că fiecare zonă a stadionului va fi personalizată printr-o culoare, astfel: Tribuna 1 – albastru; Tribuna II – roşu; Peluza 1 – gri şi Peluza 2 – galben. Această decizie a fost luată pentru o mai bună coordonare şi pentru uşurarea accesului fanilor în stadion.

“În încheierea discuţiilor col. dr. Mircea OLARU, inspectorul şef al Jandarmeriei Galaţi a anuntat lansarea unei campanii cu privire la atragerea publicului tânăr la stadion. Campania va fi demarată împreună cu reprezentanţii clubului Oţelul Galaţi prin participarea unui jandarm, unui fotbalist al echipei locale dar şi a unui supporter la discuţiile cu liceenii gălăţeni”, a mai spus Lt. Costin Barbu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite