Un suplinitor acuză: "Inspectoratul Şcolar mă discriminează!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Tăbăcaru reclamă lipsa de transparenţă a IŞJ
Ionel Tăbăcaru reclamă lipsa de transparenţă a IŞJ

Tânărul spune că i s-a oferit doar un post la ţară, deşi avem medie mare, care-i permitea să aibă loc într-o şcoală de la oraş. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar  spun că în Galaţi nu sunt locuri pentru specializarea pe care o voia tânărul.

Studentul Ionel Tăbăcaru (23 de ani) acuză conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi de discriminare şi de nerespectarea regulamentului. Tăbăcaru a luat 9,13 la disciplina Industrie Alimentară (maistru instructor), la examenul pentru suplinitori din 4 august. Cu toate acestea, când s-a dus la repartizarea posturilor, reprezentanţii IŞJ i-au spus că locul suplinitorilor necalificaţi este numai la ţară, deşi acest lucru nu este prevăzut în niciun regulament al instituţiei.

Mai mult, Ionel Tăbăcaru spune că, în faţa lui, un alt suplinitor necalificat a primit ore la o şcoală din oraş. „Pe 30 august m-am prezentat pentru repartizare şi mi s-a refuzat acordarea unui post pe motiv că, deşi mai sunt unele libere, are cine să ia orele. Mi s-a cerut un număr de telefon pentru contact, rugându-mă să nu mai insist. Mi s-a mai spus că locul suplinitorilor necalificaţi nu este decât la ţară, făcând astfel o discriminare, deoarece nicăieri în metodologie nu se precizează aşa ceva“, a povestit Ionel Tăbăcaru.

„Nu existau locuri libere când a venit la noi“

Cei de la IŞJ se apără şi spun că la specializarea la care tânărul a dat concurs nu există locuri libere. „Avem destul de mulţi suplinitori calificaţi pe care nu i-am repartizat pentru că nu sunt locuri. Avem şase ingineri care au dat examen la industrie alimentară, dar care n-au fost repartizaţi. La momentul la care tânărul s-a prezentat la noi, nu existau locuri libere“, a afirmat Tatiana Saulea, inspector în cadrul IşJ Galaţi.  În ceea ce  priveşte acuzaţiile de discriminare, inspectorul şcolar mai spune că suplinitorul care ar fi primit post în oraş chiar înaintea lui Ionel Tăbăcaru optase pentru altă specializare, pe care a şi primit-o. Tăbăcaru a fost chemat la sediul IŞJ pentru a a primi un alt post.

„I-am oferit o catedră întreagă de maistru necalificat la Târgu Bujor, în domeniul construcţiilor, post pe care l-a şi acceptat“, a explicat Tatiana Saulea. Chiar şi aşa, tânărul s-a arătat nemulţumit. „Deşi mai sunt cel puţin trei locuri de astfel de maiştri şi în Galaţi, cei de la IŞJ nu au vrut să-mi dea niciunul. Nu înţeleg de ce. Probabil, vor să salveze mai întâi posturile din judeţ, deoarece locurile din oraş se ocupă mai uşor pe ultima sută de metri“, este de părere Ionel Tăbăcaru. Acesta este hotărât însă să stea în învăţământ doar un an.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite