Galaţi: Superconcert de muzică populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Superconcert de muzică populară
Galaţi: Superconcert de muzică populară

După ce i-au încântat pe liderii comunişti Leonid Brejnev sau Nicolae Ceauşescu în urmă cu câteva decenii, Ansamblul „Vatra Horelor” din Slobozia-Mare îşi va arăta măiestria în faţa gălăţenilor, de la ora 19,00

"Colectiv popular model", aşa cum le place artiştilor să li se spună, “Vatra Horelor” vine de peste Prut, de la doar câţiva kilometri de graniţa de la Giurgiuleşti. În total sunt 27 de oameni dar la Galaţi n-au venit decât 24, trei dintre ei fiind având de suferit de pe urma obligativităţii vizelor.
Ei vor intra în concurs în această seară la Festivalul Internaţional de Folclor de la Casa de Cultură cu dansuri din sudul Moldovei, dar şi cu un cântecel prin care îi vor invita pe gălăţeni la ei în sat.

De la Kremlin, la … Galaţi

“Vatra Horelor” funcţionează de peste 30 de ani şi are o istorie extreme de bogată, care se leagă în general de fosta Uniune Sovietică. La numai un an de la înfiinţare a urcat pe scena Palatului Congreselor din Moscova, acolo unde erau adunaţi la aceeaşi masă preşedinţi din peste 60 de ţări, printre care şi Nicolae Ceauşescu. În acelaşi an, trupa a dansat şi la Bucureşti, la un festival internaţional organizat de Partidul Comunist.
De-a lungul anilor, ansamblul a fost solicitat să danseze în faţa multor personalităţi ale vremii, printre care preşedintele rus Leonid Brejnev.

Cine nu vine să câştige la un concurs?

Conducătorul de colectiv şi coregraful trupei “Vatra Horelor” este şi cel mai vechi membru al trupei. Nicolai Constantin este fondatorul trupei, dar acum se ocupă şi de pregătirea tinerilor dansatori şi instrumentişti.
 “Eu i-am învăţat pe toţi să danseze. Acum pregătesc mai multe grupe de copii care pot oricând să continue tradiţia ansamblului”, spune Niculai Constantin. Acesta a venit la Galaţi hotărât să câştige, pentru că, spune el “nimeni nu vine la un concurs cu gândul să piardă”.

Nume grele pe scena Festivalului de Folclor

Pe toată perioada Festivalului Internaţional de folclor „Doina Covurluiului”, vor concura pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor dansatori şi solişti din şapte ţări. Din România vor evolua doar cu statut de invitat ansamblurile „Junii Sibiului”, „Măgura Şieului”, „Busuiocul, „Baladele Deltei”, „Mureşelul”, „Burnasul”, si evident „Doina Covurluiului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite