Studiu: "Ce-ai terminat şi în ce domeniu te-ai angajat?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi participă de astăzi la primul studiu naţional ce urmăreşte legătura dintre studiile absolvite şi activitatea profesională a absolvenţilor săi.

Peste 7.000 de absolvenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, promoţiile 2005 şi 2009, vor fi invitaţi să participe la primul studiu naţional realizat în România după 1989. Realizat la nivel naţional, studiul urmăreşte legătura existentă între studiile universitare absolvite şi activitatea desfăşurată după absolvire.

Invitaţia de participare va fi transmisă absolvenţilor astăzi, ei urmând să fie rugaţi să completeze on-line un chestionar complex, dar accesibil.

"Întrebările sunt variate şi se referă la studiile absolvite, ocupaţie, salarizare, domeniul de activitate, propria evaluare a competenţelor dezvoltate pe parcursul studiilor, modul în care acestea au servit pentru obţinerea unui loc de muncă şi pentru rezolvarea problemelor de serviciu. Utilizând facilităţile oferite de formatul electronic, timpul necesar pentru completare este de aproximativ 30 de minute. Pentru acoperirea unei game cât mai largi de situaţii, este disponibilă şi o variantă tiparită, care va fi transmisă, la cerere, celor care au declarat că nu au acces la Internet", spune coordonatorul proiectului, Luiza Şerbănescu.

Studiul este realizat de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) şi Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS), în colaborare cu un important centru din Germania, care realizează studii de acest tip - Centrul Internaţional pentru Cercetări în Învăţământul Superior (INCHER), din cadrul Universităţii din Kassel.

La studiu participă 55 universităţi de stat şi particulare din România, care au depus un efort considerabil pentru buna pregătire a implementării studiului. Întregul demers se desfăşoară în cadrul proiectului „Absolvenţii şi Piaţa Muncii - Studiu naţional de monitorizare a inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor din învăţământul superior", cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013).

La nivel naţional vor fi invitaţi să completeze chestionarul peste 100.000 de absolvenţi ai promoţiilor 2005 şi 2009.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite