Galaţi:Studiază în Europa! La "Dunărea de Jos" încep înscrierile pentru Bursele Erasmus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galaţi începe înscrierea candidaţilor în vederea selecţiei pentru mobilităţi ERASMUS în anul universitar 2011-2012. Înscrierea studenţilor se desfăşoară, în perioada 21- 30 martie, la Biroul Erasmus al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, strada Domnească nr. 47, etaj I, cam. 164.

Pentru a veni în sprijinul studenţilor care doresc să participe la selecţie, în zilele de 24 şi 29  martie 2011, începând cu ora 14.00, în corpul D, Facultatea de Mecanică, str. Domnească nr. 111, vor avea loc şedinţe de informare. În cadrul întâlnirilor vor fi invitaţi şi foşti studenţi ERASMUS, astfel încât candidaţii care vor participa vor putea obţine informaţii directe şi sfaturi utile privind mobilitatea ERASMUS pentru care doresc să fie selectaţi.

Testul de limbă străină va avea loc în data de 31 martie 2011. Acesta este obligatoriu şi eliminatoriu şi va fi apreciat cu admis sau respins. Selecţia propriu-zisă va avea loc în data de 5 aprilie a.c., iar afişarea rezultatelor finale, în data de 6 aprilie a.c.

Pentru obţinerea de mobilităţi ERASMUS se pot înscrie studenţi care au absolvit deja un an de studiu la licenţă, au cetăţenie română, nu au beneficiat de un alt stagiu ERASMUS, au rezultate academice bune în anul universitar anterior, media minimă 7,00. Condiţia pentru a beneficia de o mobilitate ERASMUS este ca, la momentul începerii acesteia, studentul să fie integralist şi cu media 7,50. O mobilitate are o durată de un semestru (4,5 – 6 luni) sau de două semestre (9 – 12 luni) pentru studii şi de 3 – 4 luni pentru proiecte de diplomă sau lucrări de disertaţie.

Bursele ERASMUS pentru anul universitar 2011-2012 sunt în peste 110 instituţii de învăţământ superior din 19 state europene (Franţa – 27, Italia – 20, Portugalia – 9, Turcia – 9, Spania – 7, Germania – 7, Grecia – 5, Belgia – 4, Norvegia – 3, Danemarca - 2, Finlanda, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Lituania, Olanda, Polonia, Croaţia, Slovacia), în domenii multiple ca: istorie, chimie, economie, naval, inginerie chimică, inginerie mecanică, mediu, ştiinţa materialelor, drept, inginerie electrică, litere, medicină, ştiinţele comunicării, fizică, ştiinţe umaniste, informatică, ştiinţa calculatoarelor, automatizări etc.

Pentru anul universitar 2011-2012, grantul minim lunar, stabilit de A.N.P.C.D.E.F.P. (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale) Bucureşti, este de 300 Euro.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite