Studentul “Şpăgărică” s-a topit de frică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Unii membri ai Ligii studenţilor au intrat incongnito la examenele suspecte”. Foto: Arhivă
„Unii membri ai Ligii studenţilor au intrat incongnito la examenele suspecte”. Foto: Arhivă

Puţinele sesizări primite de la studenţi s-au dovedit, în cele din urmă, nefondate, după principiul viaţa bate bârfa.

Campania demarată, în timpul sesiunii de iarna, de Liga Studenţilor din Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, în colaborare cu portalul www.politicipublice.ro - "Nu trageţi, domn' profesor, sunt eu Şpăgărică" - a ajuns la final. Un final nu tocmai fericit, dacă ţinem cont că scopul declarat era demascarea corupţiei, iar rezultatul final este zero prinşi.

Vorbe, doar vorbe

„În decursul sesiunii, au fost sesizate de către studenţi câteva cazuri de fraudă - nedovedibile, însă - motiv pentru care membrii LSG au fost la examenele suspecte incognito", a declarat preşedintele Ligii, Dorin Coteţ.


Părerile despre această campanie au fost împărţite. „E bine că au făcut o astfel de acţiune, dar nu ştiu cine e prost să recunoască. Dacă cineva dă şpagă, nu se laudă în stânga şi în dreapta", ne-a spus A.P., student la Facultatea de Inginerie Electrică şi Electronică.


"Nu ştiu dacă va da rezultate această campanie. Lumea vorbeşte că se dă şi se ia şpagă, dar nimeni nu vine cu un caz concret", a fost de părere E.D., studentă la Facultatea de Litere.


De frică să nu fie vânat şi denunţat, "şpăgărică" sau studentul cu dare de mână pentru obţinerea de note necuvenite nu şi-a mai scos faţa în sesiunea de iarnă. S-a topit! Tradiţia şpăgii la români din timpul sesiunii nu a mai făcut valuri de această dată.


Rezultatul campaniei a fost zero, adică niciun caz de şpagă raportat în urma sesiunii de iarnă. Acest lucru i-a bucurat pe organizatori, chiar dacă se ştie că dacă nu-l vezi nu înseamnă că el, şpăgarul, nu există.


„Campania declanşată de Liga Studenţilor din Galaţi şi sprijinită de către Senatul Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi s-a încheiat cu succes", a declarat purtătorului de cuvânt al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, Luiza Şerbănescu.


Campania continuă


În afară de scopul principal, de a eradica şpaga la examene, acţiunea a avut şi efecte colaterale. Membrii LSG au fost mulţumiţi şi de faptul că s-a diminuat vizibil limbajul necorespunzător şi batjocurile aduse la adresa studenţilor.
Organizatorii anunţă că nu se vor opri aici, iar campania va avea loc şi în sesiunile următoare. Să vedem cu ce rezultate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite