Studenţii sunt excluşi din procesul electoral din universităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii gălăţeni. Foto: Bogdan Nistor
Studenţii gălăţeni. Foto: Bogdan Nistor

Noul proiect de Lege a Educaţiei Naţionale, exclude implicarea studenţilor în alegerea rectorului, decanului, prorector, prodecan, consiliul de administraţie.

În acest context, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), în calitate de reprezentant legitim al studenţilor din România, îşi manifestă nemulţumirea faţă de excluderea procentului de 25% reprezentanţi ai studenţilor din structurile decizionale şi executive ale universităţilor, aşa cum reiese din Legea Educaţiei Naţionale.

În România, pentru prima data rolul studenţilor în procesul decizional din cadrul instutiilor de învăţământ superior a fost recunoscut prin promulgarea Legii Învăţământului din 1995. În textul de lege se specifică: "studentii sunt reprezentaţi în proporţie de o pătrime din numărul membrilor acestor consilii şi senate". Mai apoi prin Ordinul de Ministru 2538/1.11.2007 se specifică clar faptul că studenţii trebuie să fie reprezentaţi în toate structurile de conducere cu un procent de 25%.

Noua Lege a Educaţiei Naţionale restrânge în mod drastic dreptul studenţilor de a reprezenta şi a fi reprezentaţi. ANOSR consideră că legea trebuie să garanteze prezenţa studenţilor în procent de minim 25% în toate forurile decizionale ale facultăţii/universităţii, nu să o restrângă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite