Studenţii gălăţeni tremură de frig în Campusul Ştiinţei, până la pornirea noii centrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieri se făceau ultimele probe la centrala de peste 500.000 de euro. Foto: Bogdan Nistor
Ieri se făceau ultimele probe la centrala de peste 500.000 de euro. Foto: Bogdan Nistor

Mii de studenţi care au cursuri în Campusul Ştiinţei din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" îngheaţă de frig din cauză că noua centrală nu este încă gata. Cele mai friguroase sunt corpurile A şi D, acolo unde cele mai mici temperaturi erau ieri cuprinse între 13 şi 15 grade Celsius.

„Dacă te uiţi la mercurul din termometre, nu pare foarte rece, în schimb stând pe loc îţi îngehaţă totul în tine. Abia putem ţine pixurile în mâini", spun la unison cei câţiva studenţi prezenţi la un curs într-una din aulele corpului D. Cu toate acestea, orarele nu au fost modificate.

Studenţii au fost anunţaţi despre acest lucru şi se încălzesc acum cu gândul că în câteva zile vor sta în tricouri în sălile de curs.

"Universitatea noastră va fructifica în cateva zile o mare realizare şi anume construirea unei centrale termice proprii pentru Campusul Ştiinţei. Lucrarea a durat doi ani de zile, s-a terminat, în prezent fiind în fază de branşare la magistrala de gaze. Vom face teste şi, dacă totul va fi în regulă, sălile vor fi încălzite până la sfârşitul săptămânii", spune rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, Viorel Mânzu.

Calculele hârtiei arătau că centrala ar fi trebuit să fie gata încă de la începutul lunii octombrie, dar cei de la "gaze" au "reuşit" să amâne acest termen.

Centrala termică a costat peste o jumătate de milion de euro, banii provenind atât din resursele proprii ale universităţii, cât şi din bugetul Ministerului Educaţiei, în această sumă fiind incluse şi cheltuielile legate de proiectare, autorizare şi branşare la gaze. Noua centrală, catalogată de conducerea Universităţii drept o "fabrică de căldură", va deservi toate cele 18 corpuri de clădire din cadrul Campusului Ştiinţei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite