Studenţii gălăţeni au ieşit la rândul lor în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii gălăţeni ai  Uniunii Naţionale a Studenţilor Români afirmă că, prin noua Lege a Educaţiei  li se încalcă mai multe drepturi

Aproximativ 50 de studenţi de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, membri ai Uniunii Naţionale a Studeţilor Români (UNSR), înarmaţi cu fluiere şi banere, au protestat în faţa Prefecturii gălăţene. Nemulţumirile lor se leagă de amendamentele şi rezoluţiile care au fost depuse la noua Lege a Educaţiei.

Astăzi, am organizat acest protest în urma tuturor amendamentelor şi rezoluţiilor care au fost depuse la noua Lege a Educaţiei, în ceea ce priveşte atât drepturile studenţilor, cât şi multe alte revendicări”, spune Marian Badiu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Studeţilor Medicinişti din Galaţi.

Scăderea burselor cu 25%, creşterea regiei de cămin şi imposibilitatea de a-şi alege prin vot conducătorii facultăţilor sunt principalele nemulţimiri care i-au scos pe tineri în stradă.  

„Ne menţinem poziţia faţă de articolele din lege care încalcă drepturile studenţilor, imposibilitatea de a-şi alege prin vot conducătorii facultăţilor, pierderea autonomiei universitare. Nu suntem de acord diminuarea cuantumului burselor cu 25%, începând cu data de 1 iunie 2010, precum  şi diminuarea cu 15% a tuturor drepturilor de care beneficiază studenţii. Mă refer la transportul în comun, regia de cămin”, a mai afirmat Marian Badiu.

Totodată, studenţii protestatari au atras atenţia că există o lipsă de comunicare între minister şi reprezentanţii studenţilor.



Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite