Studenţii din Galaţi, aşteptaţi în universităţi din Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de tineri care studiază în cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi concurează pentru bursele "Erasmus". Conducerea universităţii spune că este cea mai mare afluenţă de solicitări din ultimii ani.

Anca Elena Vălean, fostă studentă a Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, se numără printre tinerii care au beneficiat de o bursă „Erasmus" graţie căreia şi-a putut continua studiile în Franţa profitând din plin de oportunităţile în carieră, oferite ulterior.

"Cu siguranţă că este o experienţă unică, iar pentru mine s-a dovedit foarte utilă, ţinând cont că toate job-urile mele au o oarecare legătură cu aceasta", afirmă tânăra.

După finalizarea studiilor, ea şi-a găsit un job într-o companie multinaţională cu sediul în Franţa şi mai nou i s-a propus să devină ghid turistic în staţiunea turcă Antalya.

Pentru obţinerea unei burse "Erasmus", se pot înscrie studenţi care au absolvit deja un an de studiu, au cetăţenie română, nu au beneficiat de un alt stagiu similar şi au avut rezultate bune în anul universitar anterior.

Cele mai multe burse oferite sunt în Franţa, 48 şi în Portugalia, 25. Domeniile în care pot studia studenţii gălăţeni în aceste ţări sunt: istorie, chimie, economie, construcţie de nave şi inginerie chimică.

Pentru anul universitar 2010-2011, grantul minim lunar, stabilit de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale Bucureşti, este de 300 Euro. Pentru universităţile din Norvegia, grantul lunar pentru primul semestru este de echivalentul în lei a 1.000 Euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite