Studenţii – membri cu drepturi depline în procesul de asigurare a calităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANOSR salută decizia Senatului României în urma căreia studenţii sunt recunoscuţi ca parteneri cu drepturi egale în asigurarea calităţii, trecând de la statutul de invitat permanent în cadrul Consiliului ARACIS la cel de membru cu drepturi depline

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a fost printre principalii susţinători ai existenţei unei agenţii naţionale de asigurare a calităţii similară celor din ţările europene, fiind totodată un partener de discuţie care a susţinut interesele studenţilor şi necesitatea de îmbunătăţire calitativă a proceselor educaţionale care se desfăşoară în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din România.

"Asigurarea calităţii în învăţământul superior trebuie să rămână cea mai importantă prioritate naţională. Salutăm decizia tuturor membrilor prezenţi ai Senatului care au înţeles că studenţii, că parteneri în sistemul educaţional, au un rol major în acest proces şi pot contribui într-un mod constructiv la îmbunătăţirea calităţii educaţiei. Considerăm că România, prin instituţiile sale, trebuie să depună eforturi substanţiale şi responsabile pentru a avea un sistem educaţional calitativ pentru toţi studenţii"
, spune Daniela Alexe, preşedintele ANOSR.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite